oaednews

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Τι θ απογίνουμε χωρίς reengineering!!!

Μια ακόμα εκδήλωση για τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του ΟΑΕΔ  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1/3. Η αλήθεια  είναι ότι έναν επαναπροσδιορισμό τον χρειαζόμαστε!
Η εκδήλωση της Παρασκευής, εκτός από το ελαφρύ γεύμα,  σήμανε τη λήξη του προγράμματος! Τι θ απογίνουμε χωρίς reengineering!!! Όπως λέει ο ποιητής «…ήταν κι αυτό μια κάποια λύσις…»

Η διαδικασία των αλλαγών σ έναν οποιοδήποτε οργανισμό είναι συνεχής! Θα περίμενε λοιπόν κανείς σ αυτήν την αποτίμηση να αναφερθούν και τα υπαρκτά προβλήματα και η στρατηγική επίλυσης τους από την διοίκηση. Οι στόχοι που τέθηκαν και αν τους πετύχαμε ή όχι. Αλλαγές πράγματι έγιναν και γίνονται, με προεξέχουσα θεωρούμε την πρόσληψη Εργασιακών Συμβούλων. Φτάνει αυτό; Σε καμία περίπτωση! Έγιναν κι άλλες  αλλαγές; Αρκούν αυτές για να  καταστήσουν τον οργανισμό έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης; 
 Σε μια αποτίμηση ενός έργου, ενός σταδίου, μιας διαδικασίας τέλος πάντων, προκαλείς το κοινό σου, τους καλεσμένους εργαζόμενους, να τοποθετηθούν και να ρωτήσουν. Εδώ συνέβη το απίστευτο: «Γιάννης κερνούσε, Γιάννης έπινε»! Ο λόγος δεν δόθηκε σε κανέναν εργαζόμενο…

 Εμείς ρωτάμε από εδώ, λοιπόν: Για τις υπηρεσίες που πέρασαν το χειμώνα χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, υπάρχει κάτι να ειπωθεί; Για το πρόγραμμα ΚΠΣΕ και την ατέρμονη γραφειοκρατία; Για την έλλειψη βασικών αναλώσιμων στις υπηρεσίες; Για τις κτηριακές υποδομές που δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις και χρόνια τώρα περιμένουν τη μεταστέγαση; Για τους υπολογιστές που έχουν σχεδόν 10 χρόνια που έχουν αποκτηθεί και παρουσιάζουν καθημερινά προβλήματα; Για τις διαδικασίες προμηθειών που χρειάζονται μήνες για να παραλάβουν οι υπηρεσίες τα αναγκαία για την καθημερινή τους εργασία; Για την καθημερινή πίεση των εργαζομένων; Για την υποστελέχωση των υπηρεσιών? Για τους συναδέλφους που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις για πάνω από δέκα χρόνια? Για την κατ επίφαση αξιολόγηση, τις κρίσεις προϊσταμένων και το οργανόγραμμα-που ολημερίς το χτίζαμε το βράδυ γκρεμιζόταν?  Για αυτά και άλλα, υπάρχει κάτι να ειπωθεί; Όλα αυτά συνθέτουν εικόνα σύγχρονου Ευρωπαϊκού Οργανισμού; Εμείς πάντως αλλιώς ονειρευόμαστε ένα σύγχρονο, δημόσιο ευρωπαϊκό ΟΑΕΔ.

Δυστυχώς, η εκδήλωση της Παρασκευής ήταν μια ακόμα «εκδήλωση» αστικής αντίληψης και το ελαφρύ γεύμα ήταν υπέροχο….  

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τα αυτονόητα είναι ζητούμενα, ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του ΟΑΕΔ καταντά «ανέκδοτο»

    ΑπάντησηΔιαγραφή