oaednews

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής. Ελλάδας



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                             14/ 03  /2019
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                                                                      αρ. πρωτ. 90
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Email:eyoaedke@oaed.gr                              Προς : Γραμματεία Διοικήτριας
                                                                              Όλες τις Υπηρεσίες, Μέλη μας, 
                                                                               Συναδέλφους
                                                      

Θέμα: « Επιτακτική η διαρκής επιμόρφωση των υπαλλήλων του Οργανισμού μας »

Με πρωτοβουλία της Ένωσης μας, στις 15.05.2017, είχε απευθυνθεί πρόσκληση για συνάντηση των στελεχών της Διεύθυνσης Απασχόλησης και της Διεύθυνσης Ασφάλισης με τα αντίστοιχα τμήματα και συναδέλφους των Υπηρεσιών μας. Στόχος της συνάντησης αυτής, όπως τότε επισημαίναμε, ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση των συναδέλφων καθώς και η επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά για την κάλυψη θεμάτων που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή και την ορθή τήρηση των διαδικασιών των τμημάτων αυτών

 Προτείναμε λοιπόν, στοχευμένη εκπαίδευση, σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων, βασιζόμενη σε ικανοποίηση συγκεκριμένων (και ατομικών αλλά και υπηρεσιακών αναγκών), με στόχο την αρτιότερη λειτουργία των προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και την ορθή διεκπεραίωση των πολύπλοκων αντικειμένων της Ασφάλισης. Μάλιστα θα αναλαμβάναμε και το δύσκολο έργο της ομαδοποίησης και τμηματοποίησης των αντικειμένων της εκπαίδευσης.
Αντί αυτού η Διοίκηση του Οργανισμού στις 06-03-2019, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, επέλεξε να διοργανώσει, Επιμορφωτική συνάντηση /Ημερίδα  στο Ξενοδοχείο Τιτάνια σχετικά με την «Βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ 2014-20 του ΟΑΕΔ».
Καθυστερημένη ενημέρωση – εκπαίδευση κάποιων ετών για προγράμματα που ήδη υλοποιούνται και μερικά από αυτά κλείνουν. Για προγράμματα που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Τμημάτων Απασχόλησης, όσο λειτουργούσαν και τα οποία έχουν δυστυχώς πλήξει όπως παλαιότερα αναφέραμε το κύρος του Οργανισμού  (βλέπε ΠΣΚΕ)
Ωστόσο θεωρούμε ότι η «βελτίωση των διαδικασιών» δεν επιτυγχάνεται μέσω Ημερίδων αλλά μέσω διαδικασιών που εμπλέκουν τους ίδιους τους υπαλλήλους σε αυτές. Επίσης πιστεύουμε ότι η διαχείριση της γνώσης και η ουσιαστική μετάδοσή της, δεν είναι απαραίτητα κτήμα και ιδιοκτησία «σοφών», ούτε παρέχεται μέσω Ημερίδων, αλλά μέσω εκπαιδευτικών διαδικασιών και μεθόδων, με εκπαιδευτές από το «πεδίο μάχης» με εμπειρία στο αντικείμενο.
Η διαρκής εκπαίδευση των υπαλλήλων του Οργανισμού μας είναι υποχρέωση του ίδιου του Οργανισμού να την παρέχει, είναι το αυτονόητο της καλής διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού της. Ένα Ανθρώπινο Δυναμικό όμως το οποίο με ευθύνη διαχρονικά των Διοικήσεων δεν έχει εκπαιδευτεί σχεδόν ποτέ.
Προτείνουμε λοιπόν να εφαρμοστεί και για τον τομέα της Απασχόλησης και της Ασφάλισης αλλά και για όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα του ΟΑΕΔ η  καλή πρακτική της εκπαίδευσης του προσωπικού, μέσω των ίδιων υπαλλήλων που έχουν την γνώση και την εμπειρία, με την υποστήριξη των στελεχών της Διοίκησης, όπως εφαρμόστηκε στην περίπτωση της εκπαίδευσης εργασιακών συμβούλων, της πρώτης γραμμής και των υπαλλήλων υποδοχής.
  
Η διαρκής εκπαίδευση είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των υπαλλήλων και Υποχρέωση του Οργανισμού


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                    Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου