oaednews

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ

Αγαπητές Συναδέλφισσες και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετράμε 3 χρόνια δράσης μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, όπου μας στείλατε με την τιμητική σας ψήφο.

Το 2016 ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας, δεσμευόμενοι συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής μας πως "Είναι καιρός να μπει τέλος στη λειτουργία του συνδικαλισμού ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού...", πως πρέπει "Να γίνει η εκπροσώπηση λειτούργημα και δικαίωμα για όλους και όχι "επάγγελμα" για λίγους!" και πως "Δηλώνουμε εξαρχής την ανεξαρτησία της νέας παράταξης και ότι δεν αποτελεί εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος αλλά και ούτε κλειστή ομάδα."
Έτσι, εργαζόμενοι σε μια σειρά από δράσεις, παλέψαμε για την υλοποίηση τους ενάντια σε εμπόδια και καθυστερήσεις.


Ο σκοπός του Συλλόγου μας, όπως αναφέρεται στο καταστατικό, "είναι η συνένωση του προσωπικού του Οργανισμού, Υπηρεσιών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η επιμέλεια, προώθηση, εξυπηρέτηση και προστασία των μελών του, η βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας, η ανάπτυξη αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των μελών του και των μελών ομοιοκλαδικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, η προάσπιση της ειρήνης, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, η περαιτέρω εξύψωση του επαγγελματικού και μορφωτικού επιπέδου και η ψυχαγωγία των μελών του με την οργάνωση και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τους ανωτέρω σκοπούς η Ένωση θα τους επιδιώκει με συσκέψεις των μελών της και ανταλλαγή γνωμών, με υποβολή υπομνημάτων, με παραστάσεις στις αρμόδιες Αρχές και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και νόμιμο μέσο. (άρθρο 2, καταστατικού)".

Έχοντας ως πρωταρχικό γνώμονα το συλλογικό καλό, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση και το συμφέρον όλων των συναδέλφων, σταθήκαμε κριτικά απέναντι στα κακώς κείμενα της Διοίκησης καθώς και στις ολιγωρίες και ανεπάρκειες του Προεδρείου του Συλλόγου μας.

Πέρα από τη δυναμική μας στάση, προτείναμε εναλλακτικές λύσεις, συνθέσαμε την δική μας άποψη δημιουργικά όπου ήταν εφικτό και προβήκαμε σε παρεμβάσεις στο δημόσιο διάλογο.

Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα, που μοιραία επηρεάζουν όλους στον εργασιακό μας χώρο.

Προτείνουμε να λειτουργήσουμε ως αντιπρόσωποι αφουγκραζόμενοι τα ερωτήματα και τις ανησυχίες σας, τους προβληματισμούς, τις ανάγκες, καθώς και τις επιθυμίες σας, διαμορφώνοντας έτσι πρακτικές προτάσεις - λύσεις που θα επικοινωνήσουμε και θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση τους για να επιτευχθεί επιτέλους η ίση μεταχείριση, που ευαγγελίζεται το καταστατικό μας.
Η δύναμη μας πηγάζει από εσάς που μας εμπιστευτήκατε και επιλέξατε να συμπορευτείτε στον δύσκολο δρόμο της διεκδίκησης και της δράσης.

Η παράταξή μας ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ διεκδικεί παράλληλα και την αντιπροσώπευσή σας στην Ομοσπονδία συμπράττοντας με την ομώνυμη παράταξη που υπηρέτησε με ιδανικά και αλληλεγγύη ως προεδρείο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σ’ αυτές τις εκλογές επιθυμούμε, την σχέση εμπιστοσύνης που εμπεδώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, να την μεταδώσουμε σε όλους τους συναδέλφους μας και ειδικά σ’ αυτούς που βιώνουν αλλαγές και πιέσεις στο εργασιακό τους περιβάλλον με αίσθημα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου.
Μόνο με σύμπραξη, συμμετοχή και αλληλεγγύη,  μπορεί ο δημοκρατικός αγώνας να ευοδωθεί.

Για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας και για να διαπραγματευτούμε την υλοποίηση του:
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανανέωση της εμπιστοσύνης και στη στήριξη της παρατάξης και του συνδυασμού μας.


< ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ >

1.        ΑΧΛΑΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ (ΛΙΑ)
2.        ΖΑΝΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.        ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4.        ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.        ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
6.        ΜΟΥΧΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
7.        ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
8.        ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
9.        ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
10.        ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗ
11.        ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12.        ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ


< ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ >

1.        ΖΟΥΜΠΑΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ



< ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ >

1.        ΑΧΛΑΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ (ΛΙΑ)
2.        ΖΑΝΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3.        ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4.        ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.        ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
6.        ΜΟΥΧΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
7.        ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
8.        ΜΠΙΤΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
9.        ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
10.        ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
11.        ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗ
12.        ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
13.        ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14.        ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου