oaednews

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Αλλαγές στην πληρωμή Δημοσίων και Υπαλλήλων Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (επισυνάπτεται), η ΚΥΑ των Γιώργου Χουλιαράκη Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ 2/37345/0004/4-6-2010 (ΦΕΚ 784/τ.Β’/4-6-2010): «Απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού», όπως ισχύει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση του epoli.gr επέρχονται οι εξής αλλαγές:

- Προστίθεται νέα παράγραφος στο τέλος του άρθρου 10, σχετικά με τη διενέργεια της μισθοδοσίας η οποία βαρύνει τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
- Αντικαθίσταται το άρθρο 13, σχετικά με τις υποχρεώσεις του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και γίνεται πλέον αναφορά στις διατάξεις του άρθρου και σε Ν.Π.Ι.Δ. εκτός από Ν.Π.Δ.Δ.
- Αντικαθίστανται τα 5ο, 6ο και 7ο εδάφια του άρθρου 20 και πλέον ορίζονται τα εξής:
«Κατά τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων που υποβάλλονται από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας με τη βάση δεδομένων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, η Ενιαία Αρχή Πληρωμής δεν θα δέχεται ηλεκτρονικά αρχεία μισθοδοσίας τα οποία θα εμπεριέχουν μη απογεγραμμένους μισθοδοτούμενους.
Ειδικά για τους απογεγραμμένους (μη ενεργούς), που έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία τους θα επιτρέπεται η πληρωμή τους για μια μόνο φορά μετά την αποχώρηση.
Για τις περιπτώσεις που απαιτείται η καταβολή πάσης φύσεως αμοιβής, περισσότερων της μιας φοράς, εφόσον υπάρχουν οφειλές που σχετίζονται με την ενεργό υπηρεσία, κατά τη διαδικασία υποβολής αρχείου στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ, θα εμφανίζεται ισχυρό μήνυμα αποτροπής υποβολής μη νόμιμων μελλοντικών πληρωμών.
Οι εκκαθαριστές αποδοχών υποχρεούνται να ενημερώσουν με επαρκή αιτιολόγηση την Ε.Α.Π. για κάθε υποβολή αρχείου στο σύστημα πληρωμών της το οποίο θα περιλαμβάνει μη απογεγραμμένους (μη ενεργούς) μισθοδοτούμενους.»
ΤΟ ΦΕΚ | Προβολή/κατέβασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου