oaednews

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα: Για την μη καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και τη συνεχιζόμενη εργασιακή τους ομηρία

Η ερώτηση
Είναι γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ για να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες προσλαμβάνει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το 1996, ενώ ως τότε οι προσλήψεις γινόταν με το N. 1221/72 (συμβάσεις έργου). Οι συμβάσεις αυτές είναι ορισμένου χρόνου και συνήθως ξεκινούν από τον Οκτώβρη ως και το τέλος του διδακτικού έτους.

Κατά το διδακτικό έτος 2017-2018 στους εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν, μετά τη λύση της σύμβασης τους, ως και σήμερα, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση που δικαιούνται με βάση τη σύμβαση. Αυτό έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε οικονομική δυσχέρεια και αδυναμία να προγραμματίσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της μόνιμης εργασιακής ομηρίας που υφίστανται λόγω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου οι εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση και άρα χωρίς καταβολή δεδουλευμένων.
Η τελευταία απόφαση της Διοίκησης να μεταφερθούν οι εξετάσεις τον Οκτώβριο ώστε να έχουν προσληφθεί οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν λύνει το πρόβλημα αλλά τινάζει στον αέρα όλο τον διδακτικό προγραμματισμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:
  • Να καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
  • Να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες και ως τότε οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί να μην υφίστανται καμία καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, επιδομάτων κ.ά.

Ο βουλευτής
Μανώλης Συντυχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου