oaednews

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας σχετικά με τη Στέγαση Υπηρεσιών

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αποτελεί η  στέγαση των υπηρεσιών του Οργανισμού να γίνεται σε ιδιόκτητα κτήρια, όπου αυτό είναι εφικτό, και κατόπιν μελέτης και όχι απλώς εκτιμήσεων ανειδίκευτων υπηρεσιακών στελεχών.  Σε κάθε περίπτωση η αξιοποίηση των κτηρίων ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ και εν γένει της περιουσίας του Οργανισμού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Σήμερα, δεκάδες κτήρια και οικόπεδα του Οργανισμού βρίσκονται σε κατάσταση  πλήρους εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανυπολόγιστες φθορές σε αυτά και ακίνητα μεγάλης αξίας να παραμένουν βοσκότοποι…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας έθεσε το θέμα της διερεύνησης της μεταστέγασης του ΚΠΑ Τρικάλων σε ιδιόκτητο κτήριο του Οργανισμού(Πρώην Εργατικής Εστίας) το οποίο ρημάζει.  Το θέμα χρονίζει και ευλόγως όλοι μας αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε για τις αιτίες της κωλυσιεργίας στη διερεύνηση της καταλληλότητας του κτηρίου ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ.
Σημειώνουμε δε ότι το κτήριο που η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας  πρότεινε να διερευνηθεί η καταλληλότητα για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας του ΚΠΑ Τρικάλων, βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης (διευκολύνει υπαλλήλους και συναλλασσόμενους), σε αντίθεση με το υπάρχον κτήριο, το οποίο,  εκτός της μηνιαίας οικονομικής επιβάρυνσης που επιφέρει στον Οργανισμό, βρίσκεται στα όρια της  πόλεως!
Η προϋπόθεση της διερεύνησης του προτεινόμενου νέου κτηρίου παραμένει και για εμάς πρωτεύουσας σημασίας. Ωστόσο, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι μια πρόταση για διερεύνηση καταλληλότητας  θα έπαιρνε πάνω από τρία χρόνια…. Δε φανταζόμασταν ποτέ τι αντιδράσεις και τι εμπόδια ορθώνονται από υπηρεσιακούς και μη παράγοντες  χωρίς τεκμηριωμένη μελέτη.
Η Διοίκηση, μετά την παρέλευση μακρού χρονικού διαστήματος, έδωσε εντολή για μελέτη καταλληλότητας του υπό πρόταση κτηρίου. Η μελέτη έγινε από συναδέλφους μηχανικούς και έδειξε ότι το κτήριο είναι κατάλληλο.  Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε κανείς. Κι όμως.
Τα εμπόδια συνεχίζονται.  Υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται  πεισματικά να δεχτούν τη μελέτη  και λειτουργούν κινούμενοι στα όρια  της αντισυναδελφικότητας.  Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται σε συναδέλφους και τις απειλές εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών για το συγκεκριμένο θέμα επειδή απλά   εκφράζουν ομόφωνες αποφάσεις  των συλλογικών οργάνων και πιέζουν για τα αυτονόητα.
Καλούμε τη Διοίκηση να παρέμβει άμεσα και οριστικά επιλύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, εφαρμόζοντας τη μελέτη και επιταχύνοντας τις διαδικασίες μεταστέγασης.
Καλούμε τη Διοίκηση να αξιοποιήσει άμεσα και πανελλαδικά την περιουσία του Οργανισμού, προς όφελος της κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος. 
Καλούμε τα υπηρεσιακά στελέχη  να συμπεριφέρονται συναδελφικά, να μην μπερδεύουν ιδιότητες και διαδικασίες, να κατανοήσουν πως  ύβρεις και απειλές δεν  είναι αποδεκτές, να κατανοήσουν πως η εμμονή στην άρνηση χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία πολώνει  καταστάσεις και  δημιουργεί άσχημο κλίμα.

Η Ομοσπονδία παρακολουθεί το  όλο θέμα  στενά και θα συνεχίζει να πιέζει προς την κατεύθυνση των ενδεδειγμένων λύσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου