Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΠΑΜΕ για δημοσίους Υπαλλήλους

«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους
Την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους δημοσίους υπαλλήλους αποδεικνύει η τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, προωθώντας τη διαδικασία της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Δημόσιο).
Με την τροπολογία αυτή, σημειώνει η ΔΑΣ, ενισχύει «το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που διέπει την αντιδραστική "αξιολόγηση" στο Δημόσιο.

Στην ουσία το λεγόμενο "πάγωμα" της "αξιολόγησης", όλο το προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο "διάλογος" με την ΑΔΕΔΥ, ήταν κάλπικο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιούσε την "αξιολόγηση" σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες, "έτρεχε" τα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσης, την κινητικότητα, τη στοχοθεσία που συνδέονται με την "αξιολόγηση".
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), που με τη στάση της έδωσε συνειδητά το άλλοθι σ' αυτήν την κοροϊδία και άνοιξε διάλογο με την κυβέρνηση για μια "καλή αξιολόγηση" στο Δημόσιο, δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα της "αξιολόγησης" και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της, γιατί άφησε απροετοίμαστους τους εργαζόμενους μπροστά στις εξελίξεις που έρχονταν.
Εγκαιρα η ΔΑΣ είχε καταθέσει πρόταση αντιμετώπισης της ηλεκτρονικής "αξιολόγησης", την οποία αυτές οι δυνάμεις καταψήφισαν και ήταν η εξής: "Αποφασίζουμε σχέδιο μπλοκαρίσματος της ηλεκτρονικής αξιολόγησης. Δημιουργούμε ηλεκτρονική βάση δεδομένων στα σωματεία και τις Ομοσπονδίες όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταθέτουν στο σωματείο τους τη συμμετοχή τους στην "απεργία - αποχή". Τα σωματεία με τη σειρά τους θα καταθέτουν τις συμμετοχές τους στις Ομοσπονδίες και με ευθύνη των Ομοσπονδιών θα κατατίθενται στο αντίστοιχο υπουργείο".
Οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ δεν παραγράφονται, ούτε καλύπτονται πίσω από την απόφαση της ΕΕ (26/4/2018) για "επαναπροκήρυξη απεργίας - αποχής" για το 2018, αφού δεν παίρνει κανένα πρακτικό μέτρο για την οργάνωσή της και συμφωνεί επί της ουσίας στο αντιλαϊκό περιεχόμενο της "αξιολόγησης" στο Δημόσιο.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα σωματεία του Δημοσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν διεξοδικά όλους τους συναδέλφους για το αντιδραστικό περιεχόμενο της "αξιολόγησης", μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, αποφάσεις ΔΣ. Να οργανώσουν πολύμορφα τον αγώνα. Η "απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα", σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι σε ισχύ, πρέπει να δυναμώσει. Είναι σε ισχύ η πρότασή μας για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής "αξιολόγησης". Κανένας μόνος τους, ενωμένος συλλογικός αγώνας!
Συνεχίζουμε με "απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα" και για το 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου