oaednews

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Γαλλία: Νέα απεργία τον επόμενο μήνα από συνδικάτα του δημόσιου τομέα

Επτά κύρια συνδικάτα του δημόσιου τομέα της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι θα καλέσουν σε νέα απεργία τον επόμενο μήνα, διευρύνοντας το κύμα δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις του, που έχουν στόχο την αναδιάρθρωση της γαλλικής οικονομίας.
Αυτή θα είναι η τρίτη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων, των εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε άλλους τομείς του γαλλικού δημοσίου από τον Οκτώβριο, η οποία γίνεται σε διαμαρτυρία για τα σχέδια του Μακρόν για την περικοπή περισσότερων από 100.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την σύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με την απόδοση.

«Οι οργανώσεις μας δεν συμμερίζονται τους στόχους που επιδιώκει η κυβέρνηση, οι οποίοι αφορούν τη μείωση της έκτασης του δημόσιου τομέα με μια προοπτική εγκατάλειψης ή ακόμη και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών», επισημαίνουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αργά χθες το βράδυ έπειτα από συνεδρίασή τους.
Καθώς πλησιάζει στο τέλος της πρώτης του χρονιάς στην εξουσία, ο πρόεδρος Μακρόν βρίσκεται αντιμέτωπος με κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων όσον αφορά μια αναδιάρθρωση της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, φοιτητικές κινητοποιήσεις σε διαμαρτυρία για μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει προκαλέσει το κλείσιμο ορισμένων σχολών και την οργή συνταξιούχων για την αύξηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Η κυβέρνηση του Μακρόν δηλώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα είναι αναγκαίες για τη μείωση των δαπανών και τη βελτίωση της αποδοτικότητας.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας θα μειωθεί ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του Μακρόν καθώς η ανάπτυξη αποδεικνύεται ισχυρότερη από αυτό που υπολογιζόταν προηγουμένως, αλλά η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση στις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου