oaednews

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Υπεγράφη νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας - Διατηρούνται επίδομα γάμου και άδειες

Συμφωνία για υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπήρξε ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών (ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ) και των εργαζομένων (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν να ανανεώσουν για άλλο ένα έτος, του μη μισθολογικούς όρους, που διέπουν την ΕΓΣΣΕ. Με τον τρόπο αυτό διασώζεται το επίδομα γάμου και οι γονικές άδειες, όπως επίσης και οι θεσμικοί όροι εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Με επίσημη ανακοίνωση η ΕΣΕΕ εκφράζει ξανά την επιθυμία να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους ο καθορισμός και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι από το 2012 η συγκεκριμένη διαδικασία έχει μεταφερθεί ως αρμοδιότητα στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Επίσης, η Συνομοσπονδία βρίσκει την ευκαιρία να επαναφέρει παλαιότερη πρόταση για αύξηση των κατώτατων αποδοχών σε τρεις φάσεις, με στόχο να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.
Εργοδότες και εργαζόμενοι αποφάσισαν, επίσης, την σύσταση ομάδων μελέτης για διάφορα κρίσιμα θέματα της αγοράς και της οικονομίας, όπως:
-Επανεκκίνηση επιχειρήσεων – διάσωση θέσεων εργασίας με αναζήτηση τεχνικής υποστήριξης και χρηματοδότησης από φορείς της εργασίας και της επιχειρηματικότητας (ΕΙΒ/ΕΙF, EBRD, ILO κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου