oaednews

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Κινητικότητα: Πότε ξεκινά ο β΄κύκλος

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να δοθεί η εκκίνηση για τον δεύτερο κύκλο της κινητικότητας στο Δημόσιο. Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τον συγκεκριμένο μήνα να τεθεί ένα είδος προθεσμίας εντός της οποίας οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν στείλει τα αιτήματά τους για την κάλυψη κενών θέσεων μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, στο επικείμενο στάδιο του ενιαίου συστήματος μετακίνησης δημοσίων υπαλλήλων, η συμμετοχή των φορέων θα είναι πολύ πιο μαζική συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο.
Ηδη προ μηνών -και συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου- το αρμόδιο υπουργείο έστειλε εγκύκλιο… προετοιμασίας.
Οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνταν να στείλουν «άμεσα» τα αιτήματά τους για προσθήκες σε προσωπικό, αλλά όχι με ανελαστικές προθεσμίες. Πλέον, καθώς διαπιστώνεται σημαντική «ωρίμανση» από πλευράς φορέων στην τήρηση των προϋποθέσεων συμμετοχής στην κινητικότητα (βασικότερη είναι η ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων τους, που περιλαμβάνουν τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας), ο προσανατολισμός είναι τον Μάρτιο η αρμόδια Επιτροπή Κινητικότητας να συλλέξει όσα αιτήματα έχουν κατατεθεί, να τα αξιολογήσει και στη συνέχεια, όσα εγκριθούν, να αναρτηθούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr, ώστε να γίνουν γνωστές οι διαθέσιμες θέσεις σε όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον και να προετοιμάσουν τις αιτήσεις τους.
Ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας επιδιώκεται να αποτελέσει την «πρεμιέρα» για δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Με στόχο να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους, τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε να παρέχουν στους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς την τεχνική υποστήριξη που χρειάζονται στην επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τους. Εκτιμάται ότι από πλευράς δημοτικών υπαλλήλων θα εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

aytodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου