oaednews

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

γράφει ο  συνάδελφοσ Πέτρος Καπετανόπουλος 

Αγαπητοί συνάδελφοι πρόσφατα έκανα 2 συζητήσεις με τον πρόεδρο του σωματείου μας το Γιώργο το Μακράκη. Στη μία συζήτηση βρισκόμασταν στο δρόμο στην τελευταία απεργία, μαζί με ελάχιστους, ελαχιστότατους, συνάδελφους και αναρωτιόμασταν τι φταίει για την πολύ χαμηλή συμμετοχή στις απεργίες. Στην  άλλη, ο πρόεδρος σε ερώτησή μου, μού επιβεβαίωνε πως αρκετοί συνάδελφοι απ τη βόρειο Ελλάδα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.Με αφορμή αυτές τις συζητήσεις, θα καταθέσω μερικές δικές μου σκέψεις.

Είναι  πολύς καιρός πια, που οι απεργίες και οι αγώνες δεν έχουν παρά ελάχιστη συμμετοχή.
Ενώ ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση ψηφίζει μνημόνια, κόβει  τις συντάξεις, κόβει επιδόματα, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, ιδιωτικοποιεί  τα πάντα.
Ενώ πολλοί  στον ιδιωτικό τομέα επιβιώνουν με μισθούς 300  και 400 ευρώ.
Ενώ και εμείς, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου ασθμαίνουμε, δεν βγάζουμε ολόκληρο το μήνα, μας έχουν γονατίσει οι φόροι και οι λογαριασμοί.
Και το χειρότερο, δε φαίνεται κανένα μέλλον. Ειδικά  για τη νέα γενιά που εξακολουθεί  να μεταναστεύει.
Σε ό,τι αφορά  εμάς στον ΟΑΕΔ, οι περισσότεροι άνω των 40 και 45 πια, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα , οι περισσότεροι θα εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε σε εξοντωτικές για την υγεία μας συνθήκες, για να φτάσουμε να πάρουμε άθλιες συντάξεις.
 Παρ όλα αυτά δεν κουνιόμαστε από τον καναπέ. Γιατί;
Τι άλλαξε  ενώ λίγα χρόνια πριν απεργούσαμε, κατεβαίναμε στο δρόμο, γεμίζαμε τις πλατείες, τρώγαμε ξύλο και χημικά;
Θεωρούμε πως οι απεργίεςείναι αναποτελεσματικές;Θεωρούμε τους συνδικαλιστές αναξιόπιστους;Φταίνε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ; Δεν αντέχουμε οικονομικά να χάνουμε το μεροκάματο;Περιμένουμε να εκφραστούμε στις κάλπες;
Ή έχει ΧΑΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΕΛΠΙΔΑ τελικά; Ειδικά από τότε που μια κυβέρνηση που εξελέγη με σύνθημα την ελπίδα, έκανε ό,τι μπορούσε να την τσακίσει;
Γνώμη μου λοιπόν συνάδελφοιείναι, πως η ελπίδα για τη μετάβαση σε ένα καλύτερο μέλλον, όντως έχει χαθεί από την ελληνική κοινωνία. Βιώνουμε ακόμα ως κοινωνία, ως  λαός, αλλά και προσωπικά πολλές φορές,  την κατάθλιψη, την ήττα , τη συντριβή.
Δεν ξέρω αν θα ξεπεραστεί σύντομα αυτό, ωστόσο πάντα ήμουν της άποψης πως “η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα” και με βάση αυτό, πιστεύω πως μέσα έστω και από αναποτελεσματικούς  προς το παρόν αγώνες, θα προέλθει η αναγκαία αναζήτηση για το τι κάνουμε  και πώς παλεύουμε την καλυτέρευση της ζωής μας.
Μέσα λοιπόν σε αυτό το σκηνικό, εκεί που κάποιοι πολιτικάντηδες, για να πιάσουν τις καρέκλες και την εξουσία κορόιδεψαν ένα λαό,και ο λαός είναι σε αφασία,κάποιοι άλλοι πολιτικάντηδες, που έρχονται από τα πιο βαθιά σκοτάδια της Ιστορίας, για τους δικούς τους  ιδιοτελείς σκοπούς,  έρχονται να πουλήσουν εθνική ευαισθησία,να κοροϊδέψουν ξανά το λαό, με πολύ χειρότερο τρόπο.
Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος:
Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο Μακεδονικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν και στο αντίστοιχο της Αθήνας, κάνουν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Που αν το εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι ,είναι πιθανόν να υπάρξουν ολέθριες συνέπειες για τον τόπο μας και όχι μόνο.
Κατανοώ πως με αφορμή το όνομα της γειτονικής χώρας, πολλοί κατεβαίνουν με πραγματική ανησυχία για την πατρίδα μας κι εκφράζοντας αγνό πατριωτισμό.
Αλλά ο υγιής και αγνός πατριωτισμός των πολλών, δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που θα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ  η συμμετοχή στα συλλαλητήρια και οι οποίοι είναι εθνικιστές, μισαλλόδοξοι δεσποτάδες, λαμόγια στρατόγκαβλοι καραβανάδες ,νοσταλγοί της χούντας και εγκληματίες νεοναζί.
Εξηγούμαι:
-Τι σχέση έχουν με την πατρίδα οι εθνικιστές;
Ο πατριωτισμός είναι το αγνό φυσιολογικό συναίσθημα που νιώθει κάθε άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα του. Τον τόπο που γεννήθηκε, τον τόπο που μεγάλωσε, τον τόπο που ζει και θα πεθάνει.
Αντίθετα εθνικισμός είναι να θεωρείς τη δικιά σου πατρίδα σου ανώτερη και να μισείς τις πατρίδες των άλλων. Οι εθνικιστές εκτός από μισάνθρωποι, αν δεν είναι ιδιοτελείς (που συνήθως είναι),είναι ηλίθιοι. Δεν δηλώνουν χαρούμενοι ή τυχεροί που γεννήθηκαν εντελώς τυχαία σε έναν πανέμορφο τόπο, όπως είναι η χώρα μας. Δηλώνουν εθνικά περήφανοι.Αλήθεια πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος για να δηλώνει υπερήφανος για ένα γεγονός εντελώς τυχαίο, κάτι που δεν το επέλεξε αυτός,όπως το να γεννηθεί σε ένα συγκεκριμένο τόπο; Πότε ακριβώς δηλαδή κάποιος επέλεξε να γεννηθεί στα Γιάννενα, την Καστοριά,την Ξάνθη,τη Σάμο, την Κρήτη ώστε να είναι εθνικά υπερήφανος;Πότε ακριβώς επέλεξε να μη γεννηθεί ελάχιστα χιλιόμετρα παραδίπλα από τη χώρα μας, στην Αλβανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία ή τη FYROM; Γιατί κάποιος να δηλώνει περήφανος που είναι Έλληνας,ενώ είναι ένα εντελώς τυχαίο γεγονός και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γεννηθεί Αλβανός,Αφρικανός, Άραβας, Τούρκος ή Σκοπιανός;Πότε ακριβώς επέλεξε κάποιος το λευκό χρώμα στο δέρμα του και όχι, το σκούρο ,το μαύρο ή το κίτρινο;
Τι άλλο εκτός από ύπαρξη μεγάλου εσωτερικού προσωπικού ελλείμματος είναι η προσπάθεια προσεταιρισμού της προόδου άλλων  ανθρώπων όπως είναι οι αρχαίοι πρόγονοι κάθε λαού; Τι άλλο από βαθειά άγνοια της Ιστορίας είναι, να μην αναγνωρίζεις πως κάθε λαός επηρεάζει αναπόφευκτα τον άλλον και στα καλά του και στα άσχημά του(ένα παράδειγμα είναι πως η χώρα μας σήμερα ζει την τεχνολογική πρόοδο που αναπτύχθηκε στη Δύση, ενώ παράλληλα  χάνονται αξίες όπως η αλληλεγγύη και η φιλία κάτι το οποίο επίσης προέρχεται βασικά από τη Δύση).
Τι άλλο από βαθειά άγνοια, είναι η μη αναγνώριση,πως ένας από τους βασικούς κανόνες της Ιστορίας είναι η μετακίνηση πληθυσμών(οι Έλληνες μετακινούνταν και αποικούσαν και αναμειγνύονταν με πληθυσμούς σε όλη τη Μεσόγειο, στον Ελληνικό-Μακεδονικό χώρο παρεπιδημούσαν ως πριν λίγα χρόνια Τούρκοι, Εβραίοι, Αρμένιοι, Σλάβοι, Έλληνες).
Τι άλλο από εθνικιστές λοιπόν είναι όσοι καθυβρίζουν έναν ολόκληρο λαό ως «γυφτοσκοπιανούς»;
-Τι σχέση έχουν οι δεσποτάδες των συλλαλητηρίων με το οικουμενικό μήνυμα αγάπης του Χριστιανισμού πέρα από σύνορα, φυλές, πατρίδες, χρώματα; Τι σχέση έχει η εκκλησία με το κήρυγμα του μίσους; Πόσο πατριώτες είναι δεσποτάδες με τεράστιες περιουσίες που αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους που πληρώνει ο κάθε μισθωτός και συνταξιούχος;
-Τι σχέση έχουν οι ακροδεξιοί καραβανάδες όπως ο Φραγκούλης που είχε φανατικά ταχθεί με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, στο πλευρό των “δανειστών” τοκογλύφων μας,με τα συμφέροντα της  ελληνικής κοινωνίας ; Έχουμε καταλάβει πως κάτι τέτοιοι χρησιμοποιούν το πατριωτικό συναίσθημα για εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς; Έχουμε καταλάβει πως μάς σπρώχνουν σε ακόμα πιο αιματηρούς για την οικονομία της χώρας εξοπλισμούς, άρα σε ακόμα πιο βαθύ χρέος,για να κονομάνε οι ίδιοι μίζες και να θησαυρίζουν οι εταιρείες όπλων;
-Τι σχέση έχουν με την πατρίδα,οι θαυμαστές των Ες Ες ,οι εγκληματίες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης;Τα Καλάβρυτα,το Δίστομο, ο Χορτιάτης, τα Ζαγοροχώρια και όλοι οι τόποι εγκλημάτων των ναζιστών,δεν είναι πατρίδα μας;

Ανεξάρτητα λοιπόν με το τι προσδοκά ο καθένας και η καθεμιά με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, αντικειμενικά δίνει δύναμη και ώθηση στις παραπάνω “αγνές” ομάδες συμπατριωτών μας. Την τελευταία φορά που κάποιοι τέτοιοι είχαν δύναμη στη χώρα μας, ας μην ξεχνάμε πως χάθηκε η μισή Κύπρος.

Επί της ονομασίας:
Ένας λαός ο οποίος κατοικεί μέσα στα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας,κατά τη γνώμη μου έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα αυτό. Όπως άλλωστε το ίδιο αυτονόητο δικαίωμα, να νιώθουν Μακεδόνες ,έχουν και οι συμπατριώτες μας απόγονοι προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο που δεν είχαν καμία σχέση με τη Μακεδονία μέχρι που εγκαταστάθηκαν εκεί το 1923. Υπάρχει θέμα ιστορικής μνήμης και συνέχειας; Βεβαίως. Υπάρχουν και στα Σκόπια ηλίθιοι εθνικιστές που νιώθουν απόγονοι του Μεγαλέξαντρου; Βεβαίως και πολλοί.Ας απομονώσουμε λοιπόν τους εθνικιστές σε όποια χώρα και αν βρίσκονται.
Υπάρχει πραγματικό θέμα απειλής στα Βαλκάνια; Βεβαίως και υπάρχει. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την ονομασία της γειτονικής χώρας, ούτε με το Σύνταγμά της από το οποίο σε τελική ανάλυση έχουν απαλειφθεί οι αλυτρωτισμοίτου προηγούμενου.
Ο κίνδυνος είναι οι γείτονες να χρησιμοποιηθούν από τα πραγματικά αφεντικά της περιοχής ,που είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι,ανεξάρτητα της όποιας ονομασίας τους. Αλλά με τον ίδιο τρόπο, υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί και η χώρα μας όπως και όλες οι βαλκανικές χώρες ανεξάρτητα με το ποιο όνομα θα πάρει τελικά η FYROM.
Υποστηρίζω λοιπόν πως όποιος νιώθει πως απειλείται, διαδηλώνει στην Αμερικάνικη πρεσβεία, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για φιλία όλων των Βαλκανικών χωρών και όχι καταθέτοντας εθνικιστικό δηλητήριο στα συλλαλητήρια.
Υπάρχει θέμα διαμαρτυρίας για την ταπείνωση του λαού μας τα τελευταία χρόνια;Βεβαίως και τεράστιο.Αλλά πώς διαδηλώνει κανείς;
-Έχουμε κατανοήσει πως τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπουληθεί τα ελληνικά αεροδρόμια σε γερμανούς, τα ελληνικά λιμάνια σε κινέζους, τα ελληνικά τρένα σε ιταλούς, τα ελληνικά μεταλλεία σε καναδούς, κι ετοιμαζόμαστε να ξεπουλήσουμε το ελληνικό νερό σε γάλλους;
Για ποιο λόγο οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια δεν αντιστέκονται στα ξεπουλήματα αυτά; Εκεί δεν πληγώνεται ο πατριωτισμός τους; Με τι δημόσιο πλούτο θα πορευτεί αυτή η χώρα;
-Έχουμε πάρει χαμπάρι πως τα σπίτια μας ξεπουλιούνται σε ελληνικές και ξένες τράπεζες και ξένα επενδυτικά fund;Για ποιο λόγο οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια δεν αντιστέκονται ;
-Έχουμε κατανοήσει πως υπάρχουν ελληνικά νησιά που είναι τόσο ακριβά για το μέσο έλληνα πολίτη τα τελευταία χρόνια, που είναι σαν να έχουν χαθεί από την ελληνική επικράτεια;(Πόσοι μπορούν πια να κάνουν διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη;)
-Έχουμε κατανοήσει πως από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υπέροχη χώρα μας που πιο πριν παρήγαγε τα πάντα ,τσακίστηκε, μαζί με τους κατοίκους της;Πότε θα κάνουμε μια τεράστια διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,αντί να ακολουθάμε εθνικιστές και φασίστες σε συλλαλητήρια;Γιατί δεν απαιτούμε επιτέλους την έξοδο από το μπο@ρδέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Εθνικιστές, νεοναζί και δεσποτάδες, τι κάναν για όλα τα παραπάνω ξεπουλήματα της πατρίδας μας, του πλούτου και του ιδρώτα του λαού της;
Εν κατακλείδι. Η ιστορία με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι πολύ επικίνδυνη.
-Σε τελευταία ανάλυση, τι θα ήθελε κάθε αφελής καλοπροαίρετος άνθρωπος σε περίπτωση που τα Σκόπια επιμείνουν μέχρι τέλους στην ονομασία;Να διεξάγουμε πόλεμο;Να βομβαρδίσουμε τη γειτονική χώρα, να σκοτώνουμε σκοπιανά μωρά,σκοπιανές μανάδες,σκοπιανά γερόντια;
Θα επιθυμούσαμε να βρουν πλάτες και να κάνουν και αυτοί το ίδιο στην Καστοριά, την Έδεσσα και το Κιλκίς;
Τέλος πάντων. Η χώρα μας δεν βιώνει πρωτοτυπία με την άνοδο του εθνικισμού, το ίδιο βιώνουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Την τελευταία φορά όμως που στην Ευρώπη γιγαντώθηκαν οι εθνικές εχθρότητες και οι εθνικισμοί, είχαμε 2 παγκόσμιους πολέμους με εκατομμύρια νεκρούς.Αυτό, όσο περνάει από το χέρι μας δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Σε ό,τι με αφορά σε αυτή τη χώρα που μεγάλωσα και αγαπώ και για το μέλλον του παιδιού μου, θα κάνω ό, τι μπορώ να μην επαναληφθεί.
Πέτρος Καπετανόπουλος
ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



8 σχόλια:

  1. 1992"Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας" Οδυσσέας Ελύτης (Σε ανοικτή επιστολή του προς τους δώδεκα Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1992 ζητώντας να μην αναγνωριστεί σαν Μακεδονία το «κρατίδιο των Σκοπίων.Την επιστολή υπέγραφαν επίσης οι: Μελίνα Μερκούρη, Αριστόβουλος Μάνεσης, Γιάννης Γεωργάκης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και ∆ηµήτρης Τσάτσος).ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ.
    2018"«Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες…..Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…. είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα……» Προφητικός λόγος Σεφέρη για το σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΝΕΟΝΑΖΙ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕS ES.ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ .ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ,ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ,ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ.ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ,ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΑΣΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ 2 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ,ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΒΑΓΚΟ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΘΑ ΠΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. Χ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων τριών ετών πάντως δεν έβλεπα τον ίδιο ζήλο συμμετοχής σε αυτές από συναδέλφους-ισσες.
    Όσο σημαντικό είναι ένα όνομα,τόσο σημαντικό είναι και ο μισθός μας,η δουλειά μας,το δικαίωμα μας κλπ
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρίνεις τα χρήματα με την πατρίδα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλο σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. Συγκρινει την αξιοπρεπεια του που ειναι να εχει ενα πιατο φαγητο με ενα ονομα το οποιο περιλαμβανεται τοσα χρονια ετσι κι αλλιως χωρις να ενοχλει κανεναν -πΓΔΜ-.

      Διαγραφή
    3. Πριν λίγο επέστρεψα από το συλλαλητήριο και νιώθω αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια ως Έλληνας.Εσύ ελπίζω να έφαγες ένα πιάτο φαγητό για μεσημέρι. Και σύμφωνα με τα πιστεύω σου γιατί να πάρω μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών αφού έτσι και αλλιώς χωρίς να ενοχλείται κανείς το μνημόνιο έχει υπογραφτεί από όλους αριστερούς και δεξιούς, άκρα και μη. Να ξέρεις ότι συμμετέχω όπου δεν χρωματίζεται η συγκέντρωση από κανένα πολιτικό κόμμα. Και με νοιάζει και ο μισθός μου και τα δικαιωματά μου, αλλά έχω και υποχρεώσεις απέναντι στο έθνος μας και το αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας για να έχουμε ότι έχουμε σήμερα. Και σε ήθελα σήμερα εκεί αχρωμάτιστο. Και για καμιά διεκδίκηση δεν είναι ποτέ αργά.
      «Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία. Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν». Μίλαν Κούντερα
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη η συγκεντρωση προχθες στο Συνταγμα δεν ηταν "πολιτικα χρωματισμενη"; Με συσσωμες τις κοινοβουλευτικες ομαδες της ΝΔ,της ΧΑ,των ΑΝΕΛ και της Ενωσης Κεντρωων. Αστειοτητες... Στην επομενη απεργια ασε τους 10-20 συναδελφους σου να φωναζουν και για εσενα που επελεξες να δουλεψεις ή να κατσεις στον καναπε.

      Διαγραφή
  4. Το κακό είναι ότι τα βιβλία της ιστορίας τα γράφανε πάντα οι νικητές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή