oaednews

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

50-50 στην αγορά εργασίας

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε το 2017, το 50/50 project, ενδυναμώνει, προετοιμάζει, στηρίζει και κινητοποιεί όλο και περισσότερες γυναίκες για να διεκδικήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η μια εκ των ιδρυτών του, Σοφία Καραγιάννη «θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε γυναίκα να νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση να κυνηγήσει τα όνειρα της, όσο φιλόδοξα και να είναι ενώ παράλληλα, να έχει και την υποστήριξη του άλλου φύλου. Ο δεύτερος στόχος του οργανισμού είναι να ενισχύσει την παρουσία γυναικών σε επαγγελματικούς κλάδους όπου η συμμετοχή τους είναι μικρή ενώ ο τρίτος, αλλά εξίσου σημαντικός στόχος είναι η προβολή όλων εκείνων των εταιρειών που στηρίζουν την ίση συμμετοχή των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο και το δείχνουν μέσω της κουλτούρας του». 

Και δεν ωφελεί μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες εξηγεί η κ. Καραγιάννη. «Αν και βασική μας φιλοδοξία είναι να δούμε περισσότερες γυναίκες να κυνηγούν ευκαιρίες και ηγετικές θέσεις στην αγορά εργασίας ή την επιχειρηματική σκηνή, δεν βγάζουμε τους άντρες εκτός. Σε αυτό τον κόσμο δεν είμαστε μόνες μας και πιστεύουμε ότι η ισότητα των δύο φύλων θα επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση. Οπότε ο οργανισμός μας είναι ανοιχτός και στα δύο φύλα χωρίς να υπάρχει κάποια προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος».
Οι ηλικίες που απευθύνεται το 50/50 project είναι κυρίως 20-30 ετών, «ωστόσο στις εκδηλώσεις μας βλέπουμε όλες τις ηλικίες και τους αγκαλιάζουμε όλους εξίσου».
Ο βασικός στόχος στο 50/50, όπως υπογραμμίζει η κ. Καραγιάννη είναι να προσφέρουν στις γυναίκες-μέλη τα δύο στοιχεία που αποτελούν κλειδί για την περαιτέρω ανέλιξη τους στον εργασιακό τους χώρο. «Πρώτον, μέσα από τις εκδηλώσεις Bridging The Gap, μια σειρά διαδραστικών επισκέψεων που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή νέες κοπέλες με τον εταιρικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε τις εταιρίες όπου ευνοούν κι υποστηρίζουν την εργασιακή άνοδο των γυναικών. Παράλληλα, μέσω των εκδηλώσεων μας και μια σειρά workshops που ετοιμάζουμε το προσεχές διάστημα, φέρνουμε τις συμμετέχουσες μας σε επαφή με αναγνωρισμένα στελέχη κι επιχειρηματίες πιστεύοντας έντονα ότι η επικοινωνία με ανθρώπους-πρότυπα στον εκάστοτε χώρο είναι καταλυτική για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία ενός ατόμου κι αφετέρου το ότι οι πιο σημαντικές ευκαιρίες κρύβονται μέσα στο δίκτυο των εγγύτερων 10 ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε».
πηγη:ΑΠΕ
Αντωνόπουλος Γ dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου