oaednews

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το Πολυνομοσχέδιο

Συνάδελφοι,

Η συνέχιση των αντεργατικών νομοθετημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση του περιορισμού της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το νέο χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στον πυρήνα της λειτουργίας των συνδικάτων ακολουθεί, αναμφίβολα, προηγούμενες προσπάθειες περιστολής ή και ποινικοποίησης της απεργίας. Ο "Νόμος Γεροβασίλη" που τιμωρεί όσους συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία για την αξιολόγηση είναι ακόμα νωπός.

Στην προσπάθεια να κλείσει η 3η αξιολόγηση (για το λαό είναι η... 103η αξιολόγηση) περιλαμβάνονται βεβαίως και άλλα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι πλειστηριασμοί για χρέη πάνω από 500 ευρώ προς το δημόσιο, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά, καθώς και πολλές άλλες διατάξεις που θίγουν ή καταργούν κοινωνικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Η εκτίμησή μας είναι πως θα συνεχιστεί με εξίσου βίαιο τρόπο η περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ότι όλα όσα βλέπουμε δεν αποτελούν παρά μόνο την αρχή.

Ο μοναδικός δρόμος για να ακυρωθούν στην πράξη οι αντεργατικές ρυθμίσεις είναι η γενικευμένη αντίδραση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο, με την καθολική αντίδραση, δεν εφαρμόστηκαν ή πάρθηκαν πίσω κατά το παρελθόν οι νόμοι για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση, για τις διαθεσιμότητες των δημοσίων υπαλλήλων κλπ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος δρόμος για μία καλύτερη ζωή είναι η αντίσταση στο άδικο! Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε! Διεκδικούμε το δίκαιο και «το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, δεν το φτιάχνουν οι τεχνοκράτες της τρόικας».

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει λόγος που δεν πλήρωσε σήμερα ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή