oaednews

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς καθαρίστριες έμεινε το ΙΚΑ Βόλου

Χωρίς καθαρίστριες έμεινε το ΙΚΑ Βόλου καθώς έληξαν οι συμβάσεις και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου ΙΚΑ ΕΤΑΜ, που θέτουν θέμα δημόσιας υγείας με την κατάσταση που επικρατεί.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που συνεδρίασε χθες, αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τόσο στο υποκατάστημα Βόλου, όσο και Πανελλαδικά, στον τομέα της καθαριότητας των κτιρίων του Ενιαίου Φορέα.

«Από την αρχή του νέου έτους, έχουν λήξει οι συμβάσεις με τα συνεργεία καθαρισμού των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και η Διοίκηση με την ατελέσφορη και αναποτελεσματική διαδικασία, την οποία ακολούθησε για την επίλυση του θέματος, άφησε άγνωστο για πόσο τις υπηρεσίες ανοχύρωτες απέναντι στο πρόβλημα που προκύπτει», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους ίδιους οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δέχονται καθημερινά τεράστιο όγκο κοινού προς εξυπηρέτηση και αυτό το γεγονός από τη μια μεγεθύνει το πρόβλημα, ενώ από την άλλη εκθέτει, εκτός από τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους, σε ευνόητους κινδύνους.
Οι εργαζόμενοι καλούν τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να επιλύσει άμεσα το τεράστιο πρόβλημα, ου έχει δημιουργηθεί στην υπηρεσία, καθώς πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας, διότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εργαζόμενων και συναλλασσόμενων, αλλά αποτελεί προσβολή για τη δημόσια εικόνα του ΕΦΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου