oaednews

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Μ.Καραμεσίνη: Έρχεται o e-OAEΔ -Ηλεκτρονικά εγγραφή, επίδομα ανεργίας -60.000 θέσεις το 2018

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ, εξαγγέλλει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. «Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου.
Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ», λέει χαρακτηριστικά κ κ. Καραμεσίνη.
Παράλληλη, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ παρουσιάζει τα προγράμματα που δρομολογεί ο Οργανισμός, εντός του 2018, τα οποία θα  δημιουργήσουν συνολικά 60.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας εντός του 2018 θα υποχωρήσει «οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%».
Τέλος, η κ. Καραμεσίνη ξεκαθαρίζει το τοπίο των επιδομάτων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παροχές του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους,σημειώνοντας με έμφαση ότι στόχος του Οργανισμού είναι να «καταστεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία, χρήσιμη πρωτίστως στους ανέργους, που έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την προσωπική εξέλιξη, αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις το κατάλληλο εργατικό δυναμικό».
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη θα το διαβάσετε στο σημερινό ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ που εκδίδεται σε συνεργασία με την aftodioikisi.gr.

8 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ;Ο ΟΑΕΔ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ 3 & 4 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ ΟΠΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ (ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΑ...ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΤΟ ΟΠΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ E-SERVICE ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ??
    ΟΧΙ!!! ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ!!
    ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ. Ο ΜΙΣΟΣ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΥΗΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.

    Σε πληροφορώ ότι παραπάνω από τους μισούς υπαλλήλους της Διοίκησης δεν ξέρουν όχι μόνο τι θα πει κοινό , αλλά δεν γνωρίζουν και τα ΚΠΑ.
    Μιλούσα πρόσφατα με συνάδελφο από τη Δ/νση Απασχόλησης. Της είπα είμαι ό συνάδελφος τάδε……… από το ΚΠΑ2 τάδε…….. , και μου απαντάει δεν καταλαβαίνω από πού τηλεφωνείτε τι είναι το ΚΠΑ…. Οπότε μπορείς να καταλάβεις τι γίνετε………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ? ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, Δ/ΝΤΕΣ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ?? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?? ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ??
    ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΕΣ
    ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ Α21 ΤΟΥ ΟΓΑ ΜΕΣΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ Φ.ΕΤΟΥΣ 2016 ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕΣΩ Η/Υ/ -ΚΕΠ π.χ.ΕΡΓΑΝΗ-ΙΚΑ ΚΛΠ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!!!! ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ!!!!!! ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ

      Διαγραφή