oaednews

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους



Σε παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 29 Νοέμβρη τα Σωματεία των Εργαζομένων στους Δήμους Καισαριανής, Κορυδαλλού, Ηλιούπολης και Ελευσίνας, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στα οχτάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας», διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» δουλεύουν από τις αρχές του Οκτώβρη χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, από τα ψίχουλα των 495 ευρώ που προβλέπει για μισθό το πρόγραμμα. Στους δήμους της Αττικής οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα φτάνουν τους 9.000 ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία βρισκόταν στη μακροχρόνια ανεργία πριν ενταχθεί σε αυτό.
Εργαζόμενοι και Σωματεία είχαν συνάντηση με τη Διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, η οποία απέδωσε το πρόβλημα σε «τεχνικό πρόβλημα» και «βλάβη στο σύστημα», ξεκαθαρίζοντας ότι θα δώσουν συνέχεια με πιο μαζική κινητοποίηση αν δεν δοθεί λύση μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας.Εκτός από το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, τα Σωματεία έθεσαν στη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ και μια σειρά άλλα προβλήματα: Ζήτησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης, ώστε να μην είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν τέσσερις μήνες δουλειάς (μέχρι να αποκτηθούν και να καταλογιστούν τα 50 ένσημα που απαιτούνται) για να ασφαλιστούν οι εργαζόμενοι.
Έθεσαν ακόμα το ζήτημα της εξαίρεσης των εργαζομένων του προγράμματος από το επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας που δουλεύουν σε ειδικότητες όπως η καθαριότητα, το πράσινο τα τεχνικά συνεργεία. Για τα παραπάνω δεν πήραν καμία απάντηση από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, που αρκέστηκε να ισχυριστεί πως ο Οργανισμός δεν είναι υπουργείο αλλά «εφαρμόζει απλά τους νόμους».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε στηρίζοντας τα αιτήματά τους ο Γιάννης Περρής, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Καισαριανής.
2 / 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου