oaednews

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΟΑΕΔ: 8.000 εποχιακά άνεργοι πρέπει να εξυπηρετηθουν στη Ζάκυνθο

Από τις αρχές Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει η προέλευση των εποχιακά εργαζομένων στον ΟΑΕΔ που πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.
Η ροή του κοινού συνεχίζεται κανονικά μέχρι σήμερα αλλά αξίζει να αναφερθεί πως στη Ζάκυνθο πρέπει να εξυπηρετηθούν 8.000 άτομα.
Τις δύο πρώτες εβδομάδες έχουν εξυπηρετηθεί στο νομό μας περίπου 1500 άτομα και είναι άλλοι 6.500 που θα περάσουν από την πόρτα του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν σειρά προτεραιότητας προσερχόμενοι στα γραφεία της υπηρεσίας επί της οδού Φωσκόλου και έτσι μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους χωρίς τεράστιες αναμονές σε ουρές.
Το γραφείο του ΟΑΕΔ δίνει τα αριθμημένα χαρτάκια με τη σειρά προτεραιότητας από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Όταν το άτομο που έχει το αντίστοιχο νούμερο κληθεί στα γραφεία για να εγγραφεί ως άνεργος, πρέπει να έχει μαζί του για να τα προσκομίσει, την απόλυσή του και την αστυνομική ταυτότητα. Οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν το διαβατήριό τους.
Στην είσοδο των γραφείων του ΟΑΕΔ έχουν αναρτηθεί σε δύο διαφορετικά και εμφανή σημεία όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για να μην ταλαιπωρούνται.
Για να εισπράξει κάποιος το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ:
• πρέπει να είναι μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας του.
ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου