oaednews

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Τρία νέα προγράμματα για 5.500 θέσεις ξεκινούν από τον ΟΑΕΔ

Τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης θα «τρέξουν» μέσα στις επόμενες μέρες και αφορούν πάνω από 5.500 ανέργους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, τα συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν, το μεν πρώτο στην απασχόληση ανέργων νέων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, το δεύτερο στην επιδότηση επιχειρήσεων που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας και το τρίτο στη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» για ανέργους πρώην επιχειρηματίες. 

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών. 

Αυτοί θα μπορούν να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς και μάλιστα με αποδοχές, για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις, που αύξησαν τις “νέες θέσεις” εργασίας, δηλαδή, αύξησαν την απασχόληση, στο διάστημα από 1 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Το τρίτο πρόγραμμα, τέλος, αφορά στην πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιχορηγήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου