oaednews

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Θεσπίζονται 5 νέοι κλάδοι και 20 ειδικότητες για εκπαιδευτικούς των σχολών ΟΑΕΔ

Με τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ορίζεται ότι "οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΔΕ Εμπειροτεχνιτών του ΟΑΕΔ, διατηρούν τις ειδικότητες με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν μέχρι την καθ' οιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία. Αυτές οι θέσεις των ΔΕ Εμπειροτεχνιτών «μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, μετά την καθ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να προσθέσει επιπλέον ειδικότητες στους κλάδους ΤΕ και ΔΕ, οι οποίες δεν προβλέπονταν.

Συνολικά, θεσπίζονται 5 νέοι κλάδοι και 20 νέες ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού στον ΟΑΕΔ, ήτοι, 2 ΤΕ με 7 ειδικότητες και 3 ΔΕ με 13 ειδικότητες.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, αυτή η προσθήκη κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εκπαίδευση των νέων σπουδαστών των Σχολών του ΟΕΑΔ σε ειδικότητες, όπως για παράδειγμα αυτές της αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής τέχνης, ωρολογοποιίας, μεταλλικών κατασκευών ή της ναυπηγικής βιομηχανίας, οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης που παρέχεται από τις Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου