oaednews

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Απεργούν στα Public

Ανακοίνωση για την απεργία της Κυριακής 15/7/18 [Συνέλευση Εργαζομένων Public

Δε Θέλουμε Δουλειά την Κυριακή – Θέλουμε Σύμβαση Συλλογική
15 Ιούλη: Απεργούμε!
Η Κυριακή 15 Ιούλη είναι μία από τις 8 Κυριακές που θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά να ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα.
Τα επιχειρήματα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι γνωστά: υποτίθεται ότι θα έφερνε προσλήψεις, κέρδη για τις επιχειρήσεις, από τα οποία ‒υποτίθεται πάλι‒ κάποια ψίχουλα θα πήγαιναν και στους εργαζομένους.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας όχι μόνο δεν έφερε προσλήψεις, βελτιώσεις στις συνθήκες δουλειάς και αυξήσεις στους μισθούς… αλλά αντίθετα, η εργοδοσία, όλο και περισσότερο φορτώνει τη δουλειά της Κυριακής σε νέους «αναλώσιμους» συναδέλφους, 4ωρους ή/και κάτω των 25 ετών, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη της επιχείρησης.

Οι μισθοί μας εξακολουθούν να παραμένουν στα όρια του επιδόματος ανεργίας. Είναι μισθοί που δεν επαρκούν ούτε για τις πιο βασικές μας ανάγκες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς.
Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις άμεσα. Να σταματήσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ορόφων που έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς μας. Η πίεση των διευθυντών φτάνει μέχρι και το σημείο της παράνομης παρακολούθησης μέσω καμερών, όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι. Χρειαζόμαστε προσλήψεις και όχι περικοπές των συνεργείων καθαρισμού (μόνο μια φορά την εβδομάδα!) που υποβαθμίζει το εργασιακό μας περιβάλλον και το καθιστά ανθυγιεινό.
Στις 15 Ιούλη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία που προκηρύχτηκε από την ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) ύστερα από έντονες πιέσεις και κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας.
Έχουμε πολλούς λόγους για να απεργήσουμε και να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…
– με τους μισθούς φτώχειας. Θέλουμε αυξήσεις!
– με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Θέλουμε ώρες για να ζήσουμε!
– με την κοροϊδία της εργοδοσίας για δήθεν «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», σε καταστήματα που είναι μέσα στη βρόμα και οι εργαζόμενοι αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό.
– με την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος της απόλυσης. Θέλουμε προσλήψεις και όχι απολύσεις!
Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, απεργούμε στις 15 Ιούλη και παλεύουμε με το Σύλλογό μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα Public!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου