oaednews

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αλλάζει ο χρόνος προϋπηρεσίας για τις 22 θέσεις γραμματέων, που θα επαναπροκηρυχθούν

Σε αλλαγή του κριτηρίου των ετών προϋπηρεσίας, ως προϋπόθεση για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής γραμματέων στα υπουργεία, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις 22 θέσεις που θα επαναπροκηρυχθούν.

Όπως σημείωσε η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, σε κοινή μελέτη που πραγματοποίησαν Γάλλοι εμπειρογνώμονες και στελέχη του υπουργείου διαπιστώθηκαν «ατέλειες» και «ανομοιογένεια» σε 22 από τις συνολικά 69 προκηρύξεις σχετικά με τα έτη προϋπηρεσίας που απαιτούνταν για να λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων. Για παράδειγμα, αλλού χρειαζόταν ελάχιστο χρόνο προϋπηρεσίας στο αντικείμενο τα πέντε και αλλού τα δέκα χρόνια. Αυτή η ανομοιογένεια εντοπίστηκε σε προκηρύξεις εννέα υπουργείων για έξι θέσεις διοικητικών γραμματέων, δώδεκα θέσεις τομεακών γραμματέων και τέσσερις θέσεις ειδικών τομεακών γραμματέων. Το θέμα αναφέρεται και στην πρόσφατη Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η προϋπηρεσία στις νέες προκηρύξεις θα είναι πλέον από ένα έως 20 έτη και η σχετική μοριοδότηση θα κλιμακώνεται αναλόγως, μικρότερη για λίγα έτη, μεγαλύτερη για περισσότερα.
Σημειώνεται, ότι για κάθε προκήρυξη υπεύθυνα είναι τα οικεία υπουργεία, ενώ ο ρόλος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι κυρίως συμβουλευτικός.Στις προκηρύξεις για τις 22 θέσεις είχαν δηλώσει ενδιαφέρον περίπου 7.000 στελέχη του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ενώ σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, αυτά τα κενά θα καλυφθούν στα τέλη του έτους, εξαιτίας χρονοβόρων διαδικασιών και φόρτου εργασίας του ΑΣΕΠ.
Από τις 22 θέσεις που θα επαναπροκηρυχθούν, οι πέντε ανήκουν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι τέσσερις στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, από τρεις στα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών και Μεταφορών, δύο θέσεις στα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και από μία στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Τουρισμού.
Η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι και οι 69 προκηρύξεις είναι σύννομες και σε καμία δεν εντοπίστηκε «φωτογραφική» διάταξη, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση από υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου