oaednews

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΑΕΔ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ


Μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ την Τετάρτη 25/04/2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με θέμα
" Μαθητεία ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ – Προτάσεις Ειδικοτήτων Σχολ. Έτους 2018-2019"
Ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας κ. Πέτρος Τσιτινίδης, αναφέρθηκε στο θεσμό της Μαθητείας, το Δυικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, τη φιλοσοφία του δυϊκού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και την απαραίτητη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, ακολουθώντας τις ανάγκες της <<αγοράς>>. Αυτό όπως είπε, εξυπηρετεί το δυϊκό σύστημα να διαμορφώνει εκπαιδευόμενους μελλοντικούς εργαζόμενους, μεσαίας συνήθως εξειδίκευσης και να τους τροφοδοτεί με <<γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες >> που έχει ανάγκη ο παραγωγικός ιστός.



Αναφέρθηκε επίσης στην νεανική ανεργία, και στο ότι το δυϊκό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, είναι ως το πλέον κατάλληλο για να «θεραπευτεί» η νεανική ανεργία και να «γεφυρωθεί» εγκαίρως το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και απασχόλησης.
Ο Υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας κ. Ιωάννης Μπάτζιος, αναφέρθηκε στη δομή του σχολείου, στις ειδικότητες ,στα προγράμματα σπουδών αλλά και στα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ.
Η υπεύθυνη πρακτικής άσκησης της ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας κ. Άννα Αντωνιάδου, ανέλυσε στους παραβρισκόμενους εργοδότες και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τα οφέλη από την Μαθητεία και το πρόγραμμα πρακτικής Άσκησης.
Στην πρόσκληση της Δ/νσης της ΕΠΑΣ ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών τάξεων και κατέθεσαν τις απόψεις τους αλλά και τους επαίνους για την Μαθητεία του ΟΑΕΔ .
Τόσο ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Σισμανίδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τσιπουρίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού κ. Στέλιος Ασλάνογλου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στην διαμόρφωση των τελικών προτάσεων από τον Σύλλογο Διδασκόντων προς την Διοίκηση του Οργανισμού για την λειτουργία των νέων ειδικοτήτων σχολικού έτους 2018-2019 στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Συγχαρητήρια  στο Διευθυντή  και το προσωπικό της ΕΠΑΣ Βέροιας  για την προσπάθεια ανάδειξης της σπουδαιότητας των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ. Ευχαριστούμε  για την ενημέρωση 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου