oaednews

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Μυστικά για να κάνετε καλή εντύπωση στο γραφείο

Η γλώσσα του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική εφόσον θέλετε να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζετε τι συνθήματα μπορεί να δώσει το σώμα σας, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά ή σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού. Εάν ξέρετε να χειρίζεστε καλά τη γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνετε τη διαφορά και να γίνετε ακόμα πιο συμπαθητικοί από ό,τι είστε. Διαβάστε παρακάτω πώς να χειρίζεστε το σώμα σας ανάλογα με το τι θέλετε να μεταδώσετε.

Χαμογελάστε φυσικά. Εάν έχετε τη συνήθεια να κάνετε ένα γρήγορο χαμόγελο, ίσως η έκφρασή σας δεν φαίνεται τόσο γνήσια. Το αληθινό χαμόγελο γίνεται σταδιακά και αργά. Καθίστε μπροστά στον καθρέφτη και μιμηθείτε ένα φυσικό χαμόγελο ώστε την επόμενη φορά να σας βγει εύκολα ακόμα και αν δεν θέλετε στην πραγματικότητα να χαμογελάσετε.
Μιλήστε με μια βαθύτερη φωνή. Όταν είστε νευρικοί η φωνή σας μπορεί να βγει πιο υψηλή από το φυσιολογικό. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και χρησιμοποιήστε μια μπάσα φωνή, διότι αυτός τόνος θεωρείται ότι εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη.
Να έχετε οπτική επαφή. Όταν μιλάτε με κάποιον είναι σημαντικό να τον κοιτάτε στα μάτια γιατί έτσι δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε για όλα όσα σας λέει. Από την άλλη μεριά όταν κάποιος σας μιλάει και εσείς κοιτάτε αλλού, τον φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση και τον κάνετε να νιώθει άβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου