oaednews

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ξεκίνησε η πληρωμή Ιανουαρίου .



Ξεκίνησε από το απόγευμα σήμερα Πέμπτη σταδιακά η πίστωση των λογαριασμών για τους δικαιούχους του ΚΕΑ.

Η πίστωση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, οπως γίνεται συνήθως τα χρήματα θα ειναι διαθέσιμα απο το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας δηλαδή την Πέμπτη 25/1. Η καταβολή θα αφορά αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Συνολικά θα δοθεί ποσό 66.509.986 ευρώ σε 296.223 δικαιούχους και αφορά συνολικά 660.577 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
ΚΕΑ 2018: Δείτε πως θα κάνετε τροποποιητική στο keaprogram.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου