oaednews

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Καθυστερήσεις στη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ,
Με 11 άτομα από τα 335 συνολικά που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Λάρισας. Οι προσλήψεις, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, θα προκύψουν από την περσινή προκήρυξη που έκανε  μέσω ΑΣΕΠ το Υπ. Εργασίας και αναμένονται με αδημονία προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης του προσωπικού και της δυσλειτουργίας στην χορήγηση επιδομάτων  ανεργίας που επισύρει.


 Να σημειώσουμε πως οι καθυστερήσεις πληρωμής των επιδομάτων ανεργίας είναι  μεγάλες. Αν και τα επιδόματα χορηγούνται, εκ του νόμου, μετά από 40 ημέρες, ωστόσο λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Η ανησυχία μάλιστα στους εργαζόμενους στον τουρισμό, λόγω της εποχικότητας των επαγγελμάτων τους, είναι έντονη, καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει τα επιδόματα που δικαιούνται… Οι καθυστερήσεις βέβαια αυτές δημιουργούν μύχιες και δόλιες σκέψεις πως τα λεφτά κρατιούνται για να δείχνουν πως υπάρχουν ταμειακά αποθεματικά, αλλά κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά… 
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ
Στο μεταξύ την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με δηλώσεις της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη δρομολογείται η ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ.


elftheria.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου