oaednews

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Μ. Σπυράκη: “Φθηνότερες υπηρεσίες από ιδιώτες - Όχι σε συμβασιούχους”

Στις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Δημόσια Διοίκηση και τη μείωση των δημοσίων δαπανών, κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή, κλήθηκε να αναφερθεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τασσόμενη υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών, με σκοπό την εξοικονόμηση κόστους και καλυτέρευσής τους, αλλά και της μη “δημιουργίας” συμβασιούχων.

«Αν μία υπηρεσία παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα φθηνότερα από τον δημόσιο και είναι δημόσια είναι απαραίτητο να είναι κρατική; Από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μέχρι τις παροχές υγείας υπάρχουν μία σειρά τομείς που μπορούν να πληρώνονται από δημόσια χρήματα από τις εισφορές των φορολογουμένων από τα ασφάλιστρα των φορολογουμένων να είναι πολύ καλύτερης ποιότητας και πολύ φθηνότερες αυτό είναι οικονομία κλίμακας», τόνισε η κα Σπυράκη και συνέχισε:
«Επίσης το είπε σαφώς ο κ. Μητσοτάκης και νομίζω ότι είναι καθαρό: Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε δομές και κόντρα δομές πάνω στις δομές για να προσλαμβάνουμε συμβασιούχους. Δεν πρόκειται να δώσουμε σε ανθρώπους ψεύτικες ελπίδες. Θέλουμε να μειώσουμε τις δαπάνες του Δημοσίου, να παράξουμε καλύτερες υπηρεσίες και να δώσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να μπορούν να γίνονται δουλειές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου