oaednews

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Δημόσιο: Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος “κινητικότητας” – Όλα τα στοιχεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία - όπως επισημαίνει το ΥΠΔΑ - την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.
Οι αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 16 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2017.
Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας περιελάμβανε 801 θέσεις, διαθέσιμες από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για Μετάταξη ή Απόσπαση, με το epoli.gr πρώτο και αποκλειστικά να τις παρουσιάζει, αναλυτικά, ένα σχεδόν μήνα πριν

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας:
• 456 Θέσεις διαθέσιμες για Μετάταξη 
• 345 Θέσεις διαθέσιμες για Απόσπαση 
Για τις παραπάνω θέσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.117 αιτήσεις.
«Το επόμενο διάστημα οι φορείς υποδοχής θα εξετάσουν τις παραπάνω αιτήσεις και θα επιλέξουν –βάσει των κριτηρίων του Ν.4440/2016– τους επικρατέστερους», επισημαίνει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Τα κυριότερα σημεία
Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκύπτει ότι ο κάθε υπάλληλος υπέβαλε αίτημα για επτά θέσεις.
Στη σειρά προτίμησης, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (311 αιτήσεις), στο ΑΣΕΠ (303 αιτήσεις). Ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (276 αιτήσεις), το υπουργείο Υγείας (258 αιτήσεις), το υπουργείο Τουρισμού (244 αιτήσεις), το υπουργείο Δικαιοσύνης (162 αιτήσεις), Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (161 αιτήσεις), υπουργείο Υποδομών (159 αιτήσεις) και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (58 αιτήσεις).
Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το ΑΣΕΠ, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχουν καλύψει κατά 100% τις θέσεις που ζήτησαν να καλύψουν.
Υψηλό ποσοστό κάλυψης των θέσεων καταγράφουν και τα υπουργεία Υγείας (96%), Ψηφιακής Πολιτικής (96%), Αγροτικής Ανάπτυξης (92%), Υποδομών (91%), Τουρισμού (86%) και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (74%).
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι, οι υπάλληλοι που ζήτησαν μετάταξη ή απόσπαση σε 9 δομές του Ελληνικού Δημοσίου προέρχονται κυρίως από τον ΕΦΚΑ (125 υπάλληλοι), τον ΟΣΥ (64 υπάλληλοι), τις Κτιριακές Υποδομές (28 υπάλληλοι), την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (26 υπάλληλοι), την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (25 υπάλληλοι), τον δήμο Αθηναίων (24 υπάλληλοι).

Επισυνάπτονται αναλυτικά στατιστικά στοιχεία


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | Προβολή/κατέβασμα
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου