oaednews

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΒ: Αποδοχή του νέου μοντέλου συμβάσεων εργασίας – ακόμα και εργασία με κουπόνια

Κυβέρνηση, κοινωνικοί εταίροι και φορείς της αγοράς καλούνται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) να αποδεχτεί όλες τις νέες μορφές συμβάσεων εργασίας. Αυτές μπορεί να είναι οι συμβάσεις εργασίας σύντομης διάρκειας ή και μηδενικών ωρών, προσωρινής και κατά παραγγελία εργασίας, οι συμβάσεις επιμερισμού θέσεων εργασίας, ακόμα και η εργασία με δελτίο (κουπόνια).

 Αγγελόπουλος Βασίλης


Πρόκειται για συμβάσεις που, σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ αυτές είναι οι νέες μορφές απασχόλησης που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ανά τον κόσμο, ορισμένες και στην Ελλάδα.
Ο ΣΕΒ εκτιμά ότι πρέπει να γίνει καταγραφή αυτών των νέων μορφών απασχόλησης και στη συνέχεια «να υπάρξει συναίνεση ότι η πρόσβαση σε αυτές θα είναι ανοιχτή προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία». Παράλληλα όμως ο ΣΕΒ ζητάει να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι και συνθήκες εργασίας για όλους και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των καθεστώτων κοινωνικής ασφάλισης.
«Κυβέρνηση, κοινωνικοί εταίροι και φορείς της αγοράς καλούνται να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης πολλαπλών εργασιακών καθεστώτων, ως μια νέα κομβικής σημασίας συνιστώσα των αγορών εργασίας», αναφέρεται στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της ημερίδας για «Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος την προσεχή Τρίτη στην Τράπεζα της Ελλάδος.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου