oaednews

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση  ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου (144ο Δημοτικό Σχολείο), τις Κυριακές, για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας. Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στον φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Οι φασίστες στην περιοχή, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα, μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας», συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, που εξωθούν στη φτώχεια, στην ανεργία και στην ανέχεια τον λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, όποιας εθνότητας κι αν είναι, ό,τι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τείχος προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου