oaednews

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κινητικότητα: Αντίστροφη μέτρηση -Πότε θα «ανοίξουν» οι αιτήσεις

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το «άνοιγμα» της ψηφιακής πλατφόρμας για την κινητικότητα. Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή, οπότεεγκρίθηκαν συνολικά οι 436 προς κάλυψη θέσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, το μόνο που απομένει είναι η δημοσιοποίηση των εγκεκριμένων θέσεων τις οποίες θα διεκδικήσουν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι.

Πότε θα «ανοίξει» η διαδικασία για τους υπαλλήλους; Στόχος αρχικά ήταν η ειδική για την κινητικότητα ψηφιακή πλατφόρμα να τεθεί σε λειτουργία σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, δίνοντας στη δημοσιότητα και επισήμως τις εγκεκριμένες για κάλυψη θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, αν όχι σήμερα, οι θέσεις θα δημοσιοποιηθούν εντός της εβδομάδας.
Μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με χρονικό περιθώριο 15 ημερών όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Αν επιτευχθούν οι χρονικοί στόχοι, τα επόμενα χρονοδιαγράμματα διαμορφώνονται ως εξής:
  • έως 30 Νοεμβρίου θα μπορούν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μεταταχθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας τις διαθέσιμες θέσεις,
  • 30 Νοεμβρίου – 15 Ιανουαρίου θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη από τον φορέα υποδοχής,
  • 15 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου 2018 θα υλοποιηθούν οι πρώτες μετατάξεις με το νέο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου