oaednews

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας για την συμμετοχή ΑΜΕΑ στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα των παιδιών του ΟΑΕΔ



Συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών συναδέλφων του ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι
Στην εγκύκλιο που καθορίζει την διαδικασία συμμετοχής παιδιών εργαζομένων μας στις κατασκηνώσεις κάθε χρόνο, δεν  προβλέπεται η συμμετοχή παιδιών ΑΜΕΑ σαν μια ιδιαίτερη κατηγορία,  με διαφορετικές προϋποθέσεις.
Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο και δίκαιο το αίτημα της συμμετοχής παιδιών ΑΜΕΑ στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά συναδέλφων.
Δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο, ότι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται την συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα κατά εξαίρεση ηλικιακών περιορισμών, (ως από μόνα τους μια ιδιαίτερη ομάδα) αλλά και με αυξημένη την χρηματική ενίσχυση, λόγω διαφορετικών αυξημένων τροφείων.

Δυστυχώς το αυτονόητο για μια ακόμη φορά δεν γίνεται αποδεκτό.
Ζητάμε ότι προβλέπεται από το Προεδρικό διάταγμα 312/2001, που καθορίζει τις συνθήκες φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κατασκηνώσεις, ζητούμε παιδιά συναδέλφων με ειδικές ικανότητες να συμμετέχουν στα κατασκηνωτικά προγράμματα ανεξαρτήτως ηλικιακών περιορισμών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε ομόφωνα στις 16/06/2017 μετά και από  αίτημα μέλους μας  να ξεκινήσει όλες τις  διαδικασίες που χρειάζονται, έτσι ώστε να  ευαισθητοποιηθεί το Υπουργείο Εργασίας για να δώσει μια λύση στο θέμα το οποίο όπως είναι αντιληπτό, δεν προκαλεί κάποιο οικονομικό βάρος στον  προϋπολογισμό των κατασκηνωτικών προγραμμάτων. Το κοινωνικό του όφελος όμως  και για τα παιδιά αλλά και για τις ίδιες τις οικογένειες είναι κατά πολύ  περισσότερο από την οποιαδήποτε ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.

Πιστεύουμε ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε,  είναι να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια των οικογενειών συναδέλφων με παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και την ισότιμη μεταχείριση αυτών των παιδιών, σε ότι τουλάχιστον μας αφορά.
   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                  Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου