oaednews

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 1 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου,          1 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή
Συναδέλφισσες-οι,
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς.

Χτύπησε όμως λάθος πόρτα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δεν είναι ούτε υπάλληλοι της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε υποτελείς της. Δεν μπορεί, λοιπόν, η κυρία Γεροβασίλη να «αποφασίζει και να διατάζει»! Δεν μπορεί προκειμένου να «σπάσει» μια απεργία, να νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, να τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, να αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να «απολογηθεί» στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ! Αυτή είναι η «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζονται στην κυβέρνηση; Η «αξιοκρατία», η «ικανότητα» και η «ανασυγκρότηση» έγκειται στο να μην απεργείς;
Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Καλούμαστε με τη συλλογική και αποφασιστική στάση μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την απεργία-αποχή και να χαλάσουμε και αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης.
Αν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην απεργία-αποχή δεν θα βρει η Κυβέρνηση υποψήφιους για τις θέσεις ευθύνης. Η απάντησή μας πρέπει να είναι παραδειγματική για να ανακόψει τη θρασύτητα και τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο,την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μ.μ.,  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στηνΠλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12:30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


3 σχόλια:

  1. Μηπως μπορουμε να ενημερωθουμε με επιχειρηματα γιατι δεν θελει η ΑΔΕΔΥ την αξιολογηση?Και πριν τον Μητσοτακη που εθετε ποσοστα βαθμολογιας σε ενα περιβαλλον διαθεσιμοτητων και απολυσεων, ειχαμε αξιολογηση και συμμετειχαμε.Τωρα αλλαξαμε θεση?Απο που προκυπτει οτι ειναι απεργοσπαστικη η τροπολογια για οποιον επιθυμει να γινει προισταμενος να μην υποκειται σε αξιολογηση?Κατα τη δικια μου αποψη θα επρεπε η συγκεκριμενη διαταξη να ηταν εξ΄αρχης στο νομο.Αν ειναι σωστος ο νομος για την αξιολογηση θα μπορουσαμε να το συζητησουμε.ΑΛΛΑ δυστυχως ποτε μεχρι σημερα δε συζητησαμε αυτα τα θεματα για να εχουμε θεσεις.Σαν λιγος που νοιωθω ατομικα και εφ'οσον αποδεχομαι επι της αρχης την αξιολογηση θα συμμετεχω.ΚΑΠΟΤΕ θα πρεπει να γινεται κατι σ'αυτο το Δημοσιο.(και για να μην παρεξηθω δεν εχω τις προυποθεσεις να συμμετασχω στις κρισεις για θεσεις προισταμενου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ
    ΓΡΑΠΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ .....ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ....ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ και κάθε μέρα αξιολόγηση, αλλά σκεφτείτε το εξής:κάποιοι αξιολογούνται από κάποιους που πιθανόν δεν τους συμπαθούν ή έχουν το φόβο μη χάσουν τη (κατ΄ανάθεση) θέση τους ακόμα κι από τους υφιστάμενους αξιολογούμενους. Κάποιοι ευνοούνται διότι αν και "συνάδελφοι" βρίσκονται στα "υψηλά" γραφεία και λογικό είναι να έχουν πολύ καλή έως άριστη βαθμολογία. Και αυτοί, κυρίως οι δεύτεροι θα έρθουν να συναγωνιστούν εσένα που δεν έκανες καλές δημόσιες σχέσεις αλλά έχεις τα προσόντα να κριθείς. Για πείτε μου πως θ αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα;και μην πείτε για αντικειμενικά και ηθικά κριτήρια γιατί για πολλούς αμφισβητείται τόσο η αμεροληψία όσο και η ηθική τους.

      Διαγραφή