oaednews

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου - Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στην Τουρκία

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Τουρκική Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες διώξεις σε βάρος πολιτών της Τουρκίας. Από την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι σήμερα, έχουν προφυλακισθεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες και έχουν απολυθεί πάνω από 100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι. Έκλεισαν, ακόμη, 155 μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Nuriye Gülmen, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και ο Semih Özakça, εκπαιδευτικός,  αντιστάθηκαν από την πρώτη στιγμή στις απολύσεις συναδέλφων τους και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων της Τουρκίας. Ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μαρτίου 2017 ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματός του. Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους είχε δημιουργήσει ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στην Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο, τους προφυλάκισαν.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η ημέρα απεργίας, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα η δίκη τους. Οι απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση της υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.
Αποτελεί καθήκον όλων των εργαζομένων της χώρας μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih και να αντισταθούμε στις επιθέσεις του φασισμού. Να είμαστε στο πλευρό όλων των αγωνιστών. Να στηρίξουμε τους λαούς της Τουρκίας που αντιστέκονται. Για να ζήσουν η Nuriye και ο Semih πρέπει να στηρίξουμε την αποφασιστική αντίστασή τους και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.
-ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ Η NURIYE KAI O SEMIH.
-ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια την Τετάρτη, 13/9/2017 στις 18:30.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου