oaednews

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

4 τρόποι για να μη βαριέσαι στη δουλειά

Καταπολέμησε το άγχος με το σώμα σου.

1. Το άγχος δημιουργείται εξαιτίας φυσικών και ορμονικών διαταραχών. Το σώμα σου είναι αυτό που μπορεί να το νικήσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να τρως σωστά και κανονικά γεύματα. Να προσθέσεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα, πράσινα λαχανικά και σολομό, που είναι πλούσιος σε Ωμέγα-3.

2. Η γυμναστική και η άσκηση είναι καλό αγχολυτικό. Κάθε φορά που νιώθεις το άγχος να σε πνίγει, βγες μια βόλτα και περπάτα, πήγαινε γυμναστήριο, για τρέξιμο, ή βάλε μουσική και χόρεψε. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη ροή του αίματος, θα νιώσεις το άγχος να φεύγει και κατευθείαν θα αιστανθείς πιο χαρούμενη. Η αναπνοή σου παίζει βασικό ρόλο κατά τη διάρκεια της άσκησης που θα επιλέξεις. Γι’ αυτό να θυμάσαι να παίρνεις πολλές, βαθιές αναπνοές, που θα σε χαλαρώσουν.
3. Μη  ξεχνάς να κοιμάσαι πολύ και καλά! Αν δεν κοιμάσαι 7 με 8 ώρες τη μέρα, θα νιώθεις κουρασμένη και χωρίς καθαρό μυαλό.
Καταπολέμησε το άγχος με το μυαλό σου.
1. Μη φοβάσαι να λες «όχι», ακόμα και στο αφεντικό σου. Εξήγησέ του με ευγενικό τρόπο, ότι υπερφορτώνοντάς σε με υποχρεώσεις, θα επηρεάσει την ποιότητα της δουλειάς σου.

2. Προσπαθησε να κάνεις θετικές σκέψεις και όχι απαισιόδοξες και αρνητικές. Σίγουρα θα συμβούν πράγματα στη δουλειά που δεν θα θέλαμε. Αλλά δεν πρέπει να τους δίνεις μεγαλύτερη σημασία από αυτή που τους αρμόζει. Σκέψου τα πράγματα που πάνε καλά στη ζωή σου. Κάθε βράδυ, γράψε 3 πράγματα που σε έκαναν χαρούμενη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα.
3. Κάνε διαλογισμό. Την επόμενη φορά που το αφεντικό σου σε αγχώσει, φορτώνοντας το ήδη παραφορτωμένο σου πρόγραμμα με παραπάνω υποχρεώσεις, κάτσε στο γραφείο σου, πάρε μια βαθιά ανάσα, κάνε διατάσεις στο σώμα σου και άδειασε το μυαλό και τις σκέψεις σου για 5 λεπτά.
4. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το άγχος προκαλείται από την  κίνηση στο δρόμο, ή την προθεσμία που έχεις για να ολοκληρώσεις ένα project, ή από τους ανόητους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Στην πραγματικότητα όμως, το άγχος είναι η δική μας απάντηση/ανταπόκριση στους εξωγενείς αυτούς παράγοντες. Είναι κάτι που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.  Αγχωνόμαστε, όταν νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε.
Μη ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνο η δουλειά σου.
Να αφιερώνεις χρόνο για τη σχέση σου, τους φίλους σου και τους ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη.  Την ώρα εκείνη, άφησε στην άκρη το κινητό σου και μην κάνεις καμία κουβέντα για τη δουλειά. Επίσης, ασχολήσου με τα πράγματα που αγαπάς. Ζωγράφισε ή μαγείρεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου