oaednews

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Από νομοσχέδιο σε... νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας

Νομοσχέδιων… συνέχεια για το υπουργείο Εργασίας, αφού δεν έχει προλάβει καλά – καλά να ψηφιστεί το υπάρχον και ήδη γίνονται σκέψεις για διατάξεις που θα συμπεριληφθούν σε κάποιο… επόμενο, το οποίο μάλλον θα είναι νομοσχέδιο σκούπα, καθώς θα συμπεριλαμβάνει διατάξεις και από άλλα υπουργεία.

Με την γ’ αξιολόγηση να βρίσκεται επί θύραις, στην οδό Σταδίου μετρούν δυνάμεις και αξιολογούν επιμέρους κενά που υπάρχουν ακόμη στο Ασφαλιστικό και τα οποία αναδείχτηκαν από τις διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο υπάρχον νομοσχέδιο. Επειδή όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν προλαβαίνουν να κάνουν τις απαραίτητες προσθήκες εντός των επόμενων 48 ωρών όταν και αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος νόμος για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ετοιμάζονται να εντάξουν τις όποιες προσθήκες στο επόμενο σχέδιο νόμου.
Οι βασικές διατάξεις που θα αρχίσουν να ετοιμάζονται άμεσα θα αφορούν το ζήτημα της διπλής εισφοράς αλλά και την περίπτωση των συντάξεων χηρείας. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν διαπιστώσει αρκετές περιπτώσεις αδικιών αναφορικά με το σκέλος της διπλής ασφαλιστικής εισφοράς. Ειδικά για τους δημοσιογράφους πριν από το 1993, οι οποίοι είχαν εκτός από μισθωτή απασχόληση και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) έχει ανακύψει τεράστιο θέμα, καθώς η αρμόδια διεύθυνση του ΟΑΕΕ αναζητεί εισφορές 15αετίας και άνω. Τα ποσά που «οφείλονται» είναι πολύ μεγάλα και ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη δημιουργία διάταξης που θα διορθώνει την αδικία.
AdTech Ad
Την ίδια στιγμή έπεται παρέμβαση και στο σκέλος των συντάξεων χηρείας. Με βάση το νόμο Κατρούγκαλου δεν μπορεί να χορηγείται το συγκεκριμένο είδος σύνταξης για περιπτώσεις που ο επιζών σύζυγος είναι κάτω των 55 ετών. Διαπιστώθηκαν όμως περιπτώσεις κραυγαλέας αδικίας και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζουν συμπληρωματική διάταξη που θα επιδιώξει να περιορίσει τις αντιδράσεις.

1 σχόλιο:

  1. Εάν δεν πάρεις το ΟΚ απο το Σόϊμπλε και το ΔΝΤ ... νομοσχέδια θα φτιάχνεις (και θα ξαναφτιάχνεις), χωρίς να έχουν ισχύ!
    (Ξεχνάτε φαίνεται ότι είμαστε υπό κατοχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή