oaednews

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Καταγγελία του ΕΚΛάρισας

νακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναφέροντας:
«Η εργοδοσία, αξιοποιώντας τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει επιβάλει στους χώρους δουλειάς ένας καθεστώς άθλιας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Ορισμένοι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί τελείως και προσπαθούν να επιβάλουν τελείως παράλογα πράγματα στους εργαζόμενους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία φύλαξης Νάνης στην πόλη μας. Η εν λόγω εταιρεία φύλαξης, με ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση του Οινοποιείου Τυρνάβου για την φύλαξη του εργοστασίου, να ζητά τώρα που τέλειωσε η σύμβαση αυτή, να απαγορεύει με αυθαίρετο και καταχρηστικό τρόπο, στο Οινοποιείο να προσλάβει για 1 χρόνο μετά, κάποιον πρώην εργαζόμενο της εταιρείας φύλαξης, είτε άμεσα ως υπάλληλο του εργοστασίου, είτε αν έχει προσληφθεί στην νέα εταιρεία φύλαξης του εργοστασίου να μην μπορεί να δουλέψει στη φύλαξη του Οινοποιείου. Αλλιώς να την απειλεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε άτομο που προσλάβει!
Δηλαδή αν αυτό ίσχυε και το εφάρμοζε κάθε επιχείρηση, κανένας εργαζόμενος που απολύονταν ή έφευγε από την προηγούμενη δουλειά του, δεν θα μπορούσε να προσληφθεί από άλλη επιχείρηση πριν περάσει ένας χρόνος, τέτοια τρελά πράγματα απαιτεί η εργοδοσία!
Το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εργοδοσίας και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας, την Εισαγγελία, να παρέμβουν άμεσα για να τις σταματήσουν.
Καλεί τους εργαζόμενους, να μην τρομοκρατούνται, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να αντιπαλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα εργοδότες και κυβερνήσεις που έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου