oaednews

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Το Δημόσιο στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου-Αξιολόγηση/κινητικότητα/προαγωγές

Το Δημόσιο και οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα το θέμα της ψήφισης διάταξης στη Βουλή διάταξη, που θα συνδέει πιο στενά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το σύστημα μετατάξεων και προαγωγών, θα παρουσιαστεί από την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, όσοι υπάλληλοι δε συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλείονται από την “κινητικότητα” (δηλ. το νέο σύστημα μετατάξεων που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), αλλά και τις προαγωγές και, έτσι, από τις “δεμένες” μ’ αυτές, μισθολογικές αναβαθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως και της κινητικότητας στο Δημόσιο αποτελούν “προαπαιτούμενα” της γ’ αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο στη συνεδρίαση του υπουργικού θα τεθούν επί τάπητος το θέμα των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο (αξιολόγηση, “κινητικότητα”, επιλογή Προϊσταμένων).
Εξάλλου την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τη νέα Εθνική Στρατηγική Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2017 -2019. Πρόκειται για πρώτη, ουσιαστικά, δημόσια παρέμβαση του κ. Τσίπρα, μετά τις θερινές διακοπές. Το γεγονός αυτό δείχνει την ιδιαίτερη βαρύτητα, την οποία δείχνει η Κυβέρνηση στο Δημόσιο, επισημαίνουν αρμόδιοι “κύκλοι”.
Στην εκδήλωση αυτή για το Δημόσιο, η αρμόδια Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες αυτής της Στρατηγικής. Ομιλητής θα είναι επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δ.Α., Γρηγόρης Θεοδωράκης. Στην εκδήλωση θα λάβει το λόγο, ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα, Christophe Chantepy. Και αυτό γιατί, μετά από συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης – Κομισιόν, η Γαλλική εταιρεία “Expertise France” ανέλαβε την παροχή της τεχνικής βοήθειας στον τομέα των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, μεταξύ 2 Μαΐου 2016 – 31 Οκτωβρίου 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου