oaednews

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

«Χάθηκε» ο Σεπτέμβριος για τον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα

Οι πιθανότητες που υπήρχαν να λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ, στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, χάθηκαν οριστικά.
Ακόμα κι αν σήμερα ξεκινούσαν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού θα ήταν αδύνατον να ολοκληρωθούν σε διάστημα τέτοιο που θα επέτρεπε να υποδεχθεί παιδιά τον επόμενο μήνα, όπως τουλάχιστον προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργο Καπράνα, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του KarditsaLive.Net, το αισιόδοξο πλέον σενάριο μιλάει για αρχές Οκτωβρίου, ενώ το απαισιόδοξο για το ξεκίνημα του Ιανουαρίου του 2018.

Να διευκρινίσουμε εδώ πως την στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ δεν έχει δημοσιευθεί προκήρυξη για την στελέχωση της νέας δομής και ασχέτως το πώς θα γίνουν οι προσλήψεις, ακόμα και με την ταχύτερο δυνατόν τρόπο, δεν θα γίνει τίποτα νωρίτερα από το τελευταίο τρίμηνο του έτους.  Επίσης να πούμε πως κανείς από τους φορείς δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες και εννοείται πως δεν υπάρχει και καμία σχετική ανακοίνωση από την διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Αυτό βεβαία δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται και ενέργειες και όλοι ευελπιστούν πως σύντομα θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την πρόσληψη προσωπικού.
Έτοιμο το κτίριο
Την τελευταία φορά που είχαμε επισκεφθεί το κτίριο στα μέσα του καλοκαιριού απέμεναν λεπτομέρειες που είχαν να κάνουν κυρίως με συνδέσεις του με δίκτυα και συγκεκριμένα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου. Σήμερα που το επισκεφθήκαμε εκ νέου διαπιστώσαμε ότι όλα έχουν ολοκληρωθεί. Βεβαίως λειτουργεί ακόμα με εργοταξιακό ρεύμα αλλά τα πάντα είναι έτοιμα για την αλλαγή.
Μάλιστα σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου, παρουσία των υπευθύνων τεχνικών έγιναν δοκιμές σε συναγερμούς, τηλεφωνικά δίκτυα, πυρασφάλεια κ.λ.π. προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάπου πρόβλημα.
Στο κτίριο έχουν τοποθετηθεί όλα όσα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του σε τομείς όπως τα μαγειρεία, τα πλυντήρια, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους και σε ότι άλλο προβλεπόταν από την μελέτη.
Σημειώνουμε πως η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για παράδοση του έργου είναι για τον Αύγουστο, μπορεί να γίνει και σήμερα, αλλά επίσημη παράδοση-παραλαβή δεν έχει πραγματοποιηθεί προς το παρόν. Κάτι που πάντως δεν θα αργήσει και σύμφωνα με τον κ. Καπράνα το πιθανότερο είναι να το δούμε στο τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Ακόμα θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο υπόλοιπος εξοπλισμός που έχει να κάνει με καρέκλες, τραπέζια, βρεφικές κούνιες και γενικότερα έπιπλα δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί στο κτίριο. Οι συγκεκριμένες προσθήκες δεν έχουν να κάνουν με το έργο και θα γίνουν, λογικά, μέσω διαγωνισμού που θα προκαλέσει ο ΟΑΕΔ.
Συμπερασματικά βρισκόμαστε σε μία περίοδο αναμονής, με ένα κτίριο έτοιμο, αλλά με βασικές εκκρεμότητες σε ότι αφορά στο προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσει. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα με την διοίκηση του ΟΑΕΔ να κρατάει στα χέρια της τη λύση και από εκεί να αναμένουμε και τις όποιες εξελίξεις.
Π.Κ.

Karditsalive net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου