oaednews

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΘ: Δωρεάν η μετακίνηση των ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία με τα λεωφορεία του Οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη της ταυτότητας και της κάρτας ανεργίας.
Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δικαιούνται πλέον οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από σήμερα 17 Αυγούστου, αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία με τα λεωφορεία του Οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας (ή βεβαίωσης) από τον ΟΑΕΔ.
Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 77 του Ν. 4331/2015 οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς προκειμένου οι άνεργοι να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης  έπρεπε το αρμόδιο Υπουργείο να καταβάλει το αντίτιμο του κομίστρου στον πρώην ιδιωτικό ΟΑΣΘ.
Ωστόσο, ο ΟΑΣΘ ύστερα από πιέσεις των κινημάτων διέγραφε τα πρόστιμα των ανέργων όταν αυτοί πήγαιναν μαζικά μια φορά το μήνα στα γραφεία του Οργανισμού με την κάλυψη του Δικτύου επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου