oaednews

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ε. Αχτσιόγλου: Οι τρεις άξονες δράσης του Υπουργείου Εργασίας

ΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Βασικά σημεία ομιλίας Υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

«Η αναπτυξιακή μας στρατηγική πρέπει να εστιάσει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί σε σταθερές βάσεις για να είναι βιώσιμο. Οι βάσεις αυτές είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η επένδυση στην εργασία και οι υγιείς εργασιακές σχέσεις και οι μηχανισμοί κοινωνικής συνοχής», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λαμία. 


Όπως ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου, «Οι αρχές αυτές εξειδικεύονται στο έργο του Υπουργείου Εργασίας στους εξής άξονες: α) Ο πρώτος άξονας αφορά την ενεργητική παρέμβαση στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Ειδικά στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχουν υλοποιηθεί  προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 17.836.446,00 ευρώ, από τα οποία ωφελήθηκαν περίπου 4.800 άνεργοι και αυτή τη στιγμή υλοποιούνται προγράμματα εργασίας για ένα σύνολο 2.776 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 11.169.794,4 ευρώ. 
β) Ο δεύτερος άξονας αφορά στην αναγκαία παρέμβαση στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων. Τουλάχιστον δύο προγράμματα πιλοτικών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ), σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία), αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το πρώτο σχετίζεται με την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, στοχευμένο στην βαριά βιομηχανία, και το δεύτερο με την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας στον χώρο του χειμερινού τουρισμού. 
γ) Ο τρίτος άξονας αφορά τη δημιουργία δομών και μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους. Στην προμετωπίδα βρίσκεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κάτι πολύ περισσότερο από ένα επίδομα επιβίωσης, καθώς επιδιώκει την ουσιαστική αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού με την επιστροφή των δικαιούχων στην εργασία. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 5,5% του πληθυσμού, δηλαδή 30.121 άτομα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου