Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΟΑΕΔ: Μεταφέρθηκαν 850 θέσεις εργασίας Κοινωφελούς Εργασίας

O λόγος που μεταφέρθηκαν οι θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ είναι ότι κατά την εφαρμογή της α’ φάσης του προγράμματος υπήρξαν 850 κενές θέσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν ούτε από τον πίνακα των επιλαχόντων.
Το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να επεκτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης και σε άλλες ομάδες ανέργων.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Μανιάτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα ανεργίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, επισήμανε ότι «η προτεραιότητα στους ευπαθείς και μακροχρόνια ανέργους παραμένει, αλλά η δυνατότητα συμμετοχής δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς.
Η σχετική ρύθμιση εντάχθηκε ως ξεχωριστό άρθρο 91 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις», (ΦΕΚ Α’ 38).
Σε εφαρμογή της διάταξης, θα εκδοθεί σύντομα νέα προκήρυξη, με την οποία θα διευρυνθεί η ομάδα των ανέργων που θα μπορούν να συμμετάσχουν, ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα καλύψουν τα κενά. Η σχετική απαιτούμενη ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί από την κ. Αντωνοπούλου, και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής υπογραφών από τους λοιπούς συναρμόδιους Υπουργούς. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι, οι διαδικασίες θα γίνουν με αδιάβλητο, ηλεκτρονικό τρόπο και θα εποπτεύονται από τον ΑΣΕΠ, ώστε να διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου