Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

H μη καταβολή μισθοδοσίας οφείλεται στη μη αποστολή μηνιαίων καταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η μη καταβολή μισθοδοσίας σε απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, οφείλεται στη μη αποστολή μηνιαίων καταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Ειδικότερα, σημειώνει πως στο σύνολο των 3.158 ωφελούμενων που τοποθετήθηκαν στους Φορείς Υποδοχείς του προγράμματος, στους 2.783 έχει καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία.


Για τους 330 ωφελούμενους που απασχολούνται στα νοσοκομεία Γ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Γ.Ν. ΛΑΪΚΟ, Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑΣ, Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ, Γ.Ν. ΣΩΤΗΡΙΑ, Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ.Ν. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ, Γ.Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΜ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία Απριλίου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέλαβαν τις μηνιαίες καταστάσεις  μετά τις 23/05/2017

Σε ό,τι αφορά τους 45 ωφελούμενους της 4ης ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ο οργανισμός σημειώνει ότι δεν έχει καταβληθεί μισθοδοσία, καθώς οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν αποστείλει καμία μηνιαία κατάσταση, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Καταλήγοντας τονίζει ότι, στα προγράμματα που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα, ο ΟΑΕΔ καταβάλλει εγκαίρως τις αποδοχές των ωφελουμένων με βάση την κατάσταση  που είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν σε μηναία βάση οι Φορείς Υποδοχής, διαδικασία που, όπως αναφέρει, περιγράφεται σαφώς στη Δημόσια Πρόσκληση.

DIKAIOLOGITIKA.GR

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα.... ισχύει και αυτό. Στους Δήμους όμως που είναι πιο συμμαζεμένα τα πράγματα, δε μας λέει η Διοίκηση γιατί η καταβολή μισθοδοσίας Κοινωφελών δεν κατορθώνει να πραγματοποιηθεί πολύ πριν τις 10 κάθε μήνα, αλλά γίνεται προς τις 15, και προσφάτως (Λαμία) ακόμη και μετά τις 20; Όπου σε αυτές τις περιπτώσεις οι Φορείς είναι τυπικά εντάξει ως προς την αποστολή καταστάσεων μέχρι τις 5 κάθε μήνα.
    Τι έχει να πει για το σχεδιασμό/υπαλλήλους των ΚΠΑ που δηλώνουν αφόρητο όγκο δουλειάς (1 ΚΠΑ, κάμποσοι Φορείς, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα κοινωφελή).
    Ή πως και ακόμα και να γίνει η καταχώρηση-επεξεργασία από τα ΚΠΑ, στα κεντρικά συμβαίνει να μείνουν παγωμένες οι μισθοδοσίες για ολόκληρο πενθήμερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ....ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ?????ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΑΤΕ???? ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...ΟΛΟΙ ..ΓΑΤΑΚΙΑ..........ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ...ΜΟΝΙΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή