oaednews

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κομισιόν: «Πρωταθλητισμός» σε ανεργία, κοινωνικές ανισότητες και φτώχεια στην Ελλάδα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται η κοινωνική και προνοιακή κατάσταση στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια επιβολής μνημονιακών πολιτικών, με την έκθεση της Κομισιόν για το 2015 να τοποθετεί τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις, μόλις επάνω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία στην Ευρώπη των 28, βαθύτερο το χάσμα εισοδηματικών ανισοτήτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, με βάση τα στοιχεία του 2015, στην Ελλάδα καταγράφεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος φτωχοποίησης και απομόνωσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, με το 35,7% τουλάχιστον να απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 
Η αδυναμία πληρωμής του ενοικίου, λογαριασμών ή υποθήκης, η αδυναμία θέρμανσης στο σπίτι, η κατανάλωση κρέατος, ψαριού ή πρωτεϊνών κάθε δεύτερη ημέρα, μία εβδομάδα διακοπές τουλάχιστον, κατοχή αυτοκινήτου, πλυντηρίου, έγχρωμης τηλεόρασης ή τηλεφώνου, είναι μερικά από τα κριτήρια για το εάν κάποιος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτωχοποίησης, καθώς αρκεί να ισχύουν τουλάχιστον τα τέσσερα από αυτά για να τεθεί κάποιος στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου