oaednews

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Απεργία σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Σε προκήρυξη κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 23  Φεβρουαρίου 2017.


Ειδικότερα οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προκηρύσσουν τις επόμενες ώρες 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ) την ερχόμενη Πέμπτη, με το επιβατικό κοινό να εξυπηρετείται από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.


 Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό, Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στα dikaiologitika news για την απεργία, σημείωσε ότι "η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών προωθεί τροπολογία στο νόμο 3920/11, η οποία τορπιλίζει ευθέως τα οικονομικά της ΣΤΑΣΥ. Θέλει, η εμπορική εκμετάλλευση των μέσων σταθερής τροχιάς να περάσει στον ΟΑΣΑ.

 Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια τη διάλυση των οικονομικών της ΣΤΑΣΥ, κάτι που θα σημάνει τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου και την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πίσω από τις λέξεις, τελικός στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των μέσων σταθερής τροχιάς", καταλήγει ο Σπύρος Ρεβύθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου