oaednews

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Στο Υπουργείο Εργασίας "πήγαν" τον Δήμο Αθηναίων οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα!

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα, με ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου, όπου το σχεδόν ανύπαρκτο, φθαρμένο λάστιχο έφυγε από τη ζάντα (!), το Σωματείο "Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων" προχώρησε σε καταγγελία κατά του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.), αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, «...αναφορικά με τη μη χορήγηση των Μεσών Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και τη μη εφαρμογή των Μέτρων Προστασίας της Υγείας (διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, εμβολιασμός κ.λ.π.). Επίσης καταγγείλαμε ότι ο εργοδότης μας δεν έχει εξασφαλίσει σε κάθε εργαζόμενο των Δ/νσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού την κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση, στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας, όπως από το νόμο οφείλει, σε αντίθεση  με ότι σωστά  γίνεται με άλλους εργαζόμενους του Δήμου που συμμετέχουν σε πλήθος σεμιναρίων. Δεν έχει κανείς ευθύνη για αυτά που περιγράφουμε;», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.
«Συνάδελφοι το σωματείο μας με πολυεπίπεδες ενέργειες αγωνίζεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζόμενων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι οι εργαζόμενοι:

1) Να λάβουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται.
2) Να προμηθευτούν στολές εργασίας.
3) Να αρχίσουν οι ιατρικές εξετάσεις και ο εμβολιασμός.
4) Να ξεκινήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης.
5) Να φτιαχτούν αποδυτήρια.
Τέλος, απαιτούμε την επαρκή συντήρηση των οχημάτων της υπηρεσίας ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες με το απορριμματοφόρο με τα φθαρμένα ελαστικά που ανατράπηκε», συμπληρώνει.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αιτία τα συνεχή εργατικά ατυχήματα στους Δήμους, ο γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, είχε τονίσει στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας πως, σε περιπτώσεις ενδεχόμενης παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, οι υπεύθυνοι θα οδηγούνται αρμοδίως στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου