oaednews

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

“KAMIA αλλαγή στη μοριοδότηση εργασιακής εμπειρίας συμβασιούχων”

Αναστάτωση στους συμβασιούχους έχουν εδώ και μέρες προκαλέσει δημοσιεύματα ότι, μπορεί να αυξηθεί η μοριοδότηση εργασιακής εμπειρίας, για όσους απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Κι όλα αυτά, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να οριστικοποιηθούν οι θέσεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και να εκδοθεί η προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr το ζήτημα ετέθη και στη συνάντηση της 9ης Νοεμβρίου, που είχαν συμβασιούχοι στην καθαριότητα με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, καθώς και τον υπ. Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, στη συνέχεια.

Μετά από αιτήματα των αναγνωστών-επισκεπτών του epoli.gr επικοινωνήσαμε με τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ζήτημα του επικείμενου διαγωνισμού και όπως μας είπαν “δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα”.
Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, μέσω του epoli.gr διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο για αλλαγή του τρόπου μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας. Παραπέμπουν, μάλιστα, στην τελευταία ψηφισθείσα ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, που περιγράφει αφ’ ενός το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του διαγωνισμού και την έκδοση προσωρινών πινάκων έως 31.3.2018, αφ’ ετέρου στη μοριοδότηση για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι, με την παρ. 1 του αρ. 24 του ν. 4479/2017 προβλέφθηκε - πέραν της προκήρυξης θέσεων μόνιμου προσωπικού - και ειδική διαδικασία βαθμολόγησης της εμπειρίας, όσων έχουν απασχοληθεί έως σήμερα σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. Έτσι, ο συγκεκριμένος Νόμος προβλέπει μοριοδότηση της εμπειρίας όσων υπηρετούν, αλλά και όσων υπηρέτησαν κατά το παρελθόν, στις άνω υπηρεσίες.
Ειδικότερα, για την επερχόμενη πρόσληψη προσωπικού μέσω Α.Σ.Ε.Π. θα μοριοδοτείται ειδικά η εμπειρία με 17 μόρια ανά μήνα απασχόλησης σε υπηρεσίες καθαριότητας και με ανώτερο όριο συνολικά τους 24 μήνες.
Για να λάβει κάποιος υποψήφιος την ειδική μοριοδότηση, αρκεί να έχει υπηρετήσει σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας δήμων και νομικά πρόσωπα αυτών, οποτεδήποτε στο παρελθόν, ενώ δεν απαιτείται η απασχόληση να ήταν συνεχής, αλλά αντίθετα, οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν και για συμβάσεις, οι οποίες είχαν χρονική απόσταση μεταξύ τους.
Αντίθετα, για την βαθμολόγηση της εμπειρίας κατά τα ανωτέρω, δεν θα προσμετρηθούν οι μήνες υπηρεσίας όσων υποψηφίων υπηρετούν σήμερα σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας υπό τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του ά. 24 του ν. 4479/2017.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου