oaednews

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αίτημα μεταφοράς παρεχόμενης υπηρεσίας από ΚΠΑ

   1971                   

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ                                               Αθήνα, 3-11-2017
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ                             Αρ. Πρωτ. 193
ΤΗΛ.  2109989.646 – FAX 9942714
                      Α Θ Η Ν Α                                                      Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ
                                                                                               κ. Καραμεσίνη Μαρία


ΘΕΜΑ: Αίτημα μεταφοράς παρεχόμενης υπηρεσίας από ΚΠΑ

Μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΠΕΥ ΟΑΕΔ και τη σχετική αποδοχή από τη Διοίκηση του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Νοεμβρίου 2017, συνάντηση με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων που έχουν αναλάβει την αρμοδιότητα της ρύθμισης οφειλών οικιστών του πρώην ΟΕΚ.

Η θέση της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ, όπως αυτή διαμορφώθηκε και μετά τη χθεσινή συνάντηση, είναι ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να παρέχεται από Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού και να μην αποτελέσει μέρος του κύκλου εργασιών των ΚΠΑ, ειδικά την τρέχουσα περίοδο κατά την οποία τα ΚΠΑ έχουν επιβαρυνθεί με πλήθος αντικειμένων και αρμοδιοτήτων και το προσωπικό δεν επαρκεί για βασικές εργασίες. 
Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών συνιστά μία σημαντική εργασία με θετικό κοινωνικό πρόσημο, τα ΚΠΑ ωστόσο δεν αντέχουν την επιβάρυνσή  τους με πρόσθετα αντικείμενα και δεν πρέπει να αποτελέσουν την εύκολη επιλογή.
Ζητούμε συνεπώς την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής σε Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία ομαλή διαχείρισή της.

Σε διαφορετική περίπτωση αιτούμαστε την άμεση στελέχωση των ΚΠΑ με ειδικευμένα στελέχη προκειμένου να σταθεί δυνατή η διαχείριση και η υποστήριξη του νέου αντικειμένου.  

Εκ του ΔΣ
        Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
     Γ. Μακράκης                      Γ. Καραούλης

8 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΠΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΥ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΠΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΕΚ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΠΟΙΕΣ ΥΠΥΡΕΣΙΕΣ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ?
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΠΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και με πέντε πτυχία υπάλληλο να σας στείλουν στην ανεργία θα τον βάλετε και οι εκλεκτοι θα κάθονται όλοι προισταμενοι εγιναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνωμη που υποβαλω εδω ερωτημα αλλα δεν ηξερα πως πρεπει να το κανω.Μηπως ξερει κανεις συναδελφος τιποτε για τον γιατρο εργασιας ? Ποια ειναι τα καθηκοντα του για τους συναδελφους που ειναι στα ΚΠΑ, ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες του , που μπορει να τον βρει κανείς ?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτησε τον Προϊστάμενο σου έχει και τα στοιχεία του & τηλέφωνο επικοινωνίας άρα μπορεί να τον βρεί.
      Ο γιατρός πρέπει κατα την επίσκεψή του στην Υπηρεσία σας 1-2 φορές το χρόνο πρέπει να έρχεται και να εξετάζει ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ (Ιδιαιτέρως τον καθένα σας) για να σας συμβουλέψει τί να κάνετε αν έχετε κάποιο ιατρικό ή ακόμα και ψυχολόγικό θέμα .Τουλάχιστον ο δικός μας αυτό κάνει κάθε φορά που έρχεται.
      Μου κάνει εντύπωση όμωςς ΕΣΕΝΑ δεν σε έχει δεί ποτέ ο Γιατρός Εργασίας της Υπηρεσίας σου ?
      ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΟΥ
      Κάθε φορά που έρχεται υπογράφει έγραφο καλής εκτέλεσης και πρέπει να ενημερώνεται η Περιφερειακή σου για να πληρωθεί για τις παρασχεθείσες Υπηρεσίες του

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ???????ΝΑ ΑΝΑΨΩ....ΛΑΜΠΑΔΑ...ΜΗΠΩΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ...Η ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ....ΓΙΑΤΙ...ΤΑ ΚΠΑ...ΤΑ ΕΧΟΥΝ.....ΓΕΙΩΜΕΝΑ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ....ΑΛΛΛΑ ΚΑΙ Ο..ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ....ΕΙΝΑΙ ..ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..!!!!!!!ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ..ΤΗΝ..ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...ΠΑΝΤΑ

      Διαγραφή
    3. Π.Δ. ΥΠ' ΑΡΙΘ. 17/1996
      ΦEK 11/A/1996

      Διαγραφή
    4. και αυτο ΦΕΚ 84/Α/2.6.2010

      Διαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ (ΚΠΑ2 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΚΠΑ2 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & ΚΠΑ2 ΣΗΤΕΙΑΣ)Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3-4 ΦΟΡΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή