oaednews

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας» από την Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας»
 Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ 2017
Η κωμωδία «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας» του μεγάλου σκηνοθέτη και συγγραφέα Αλέξη Σολομού είναι η καινούργια παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ. Για πέντε παραστάσεις, στις 14, 15 Οκτωβρίου και στις 20, 21,22 Οκτωβρίου, οι ηθοποιοί της ομάδας- υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. απ’όλη την Αττική, θα παρουσιάσουν στο Θέατρο Ελυζέ την παράσταση «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας», που εκτός από καλλιτεχνική έχει και ιστορική αξία, κα
θώς ήταν το τελευταίο έργο που παίχτηκε στην Αθήνα τον καιρό της Γερμανικής Κατοχής τον Αύγουστο του 1944, από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
Το έργο, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα, σατυρίζει τη μεγαλομανία, την αρτηριοσκλήρωση και την υποκριτική συμπεριφορά μιας ελληνικής αστικής οικογένειας, που ζει για να υπηρετεί το «Όνομα» και τους ένδοξους προγόνους της, ενώ είναι τυφλή στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών της. Ο νεαρός γιος της οικογένειας, όμως, ερωτεύεται μια αρτίστα του καμπαρέ κι έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με το «κλειστό», αδιάλλακτο οικογενειακό σύστημα.
Ο σατυρικός οίστρος του Αλέξη Σολομού και ο άμεσος, καυστικός και απολαυστικός του λόγος, καθιστούν αυτήν τη «μασκαράτικη παρωδία βαρύγδουπου κοινωνικού δράματος ζωντανεμένη από ανθρώπινες μαριονέττες», όπως την ονομάζει ο ίδιος, ως μία από τις ευτυχέστερες στιγμές του νεοελληνικού θεάτρου.  



Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ. 2017
“Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας” του Αλέξη Σολομού
Θέατρο «Ελυζέ» - Νυμφαίου 12 Αθήνα / Ιλίσια. Τηλ: 2107782354
Ημέρες παραστάσεων: 14, 15 Οκτωβρίου 2017 & 20, 21, 22 Οκτωβρίου 2017
Ώρα παραστάσεων: 20:30
Διάρκεια: 130 λεπτά (10 λεπτά διάλειμμα)
Είσοδος Ελεύθερη
Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Διασκευή: Χριστίνα Χατζηνικολάου. Σύνθεση, Ενορχήστρωση τραγουδιών & Μουσική διδασκαλία: Στέλιος Αλύσανδρος. Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση. Ενδυματολογία: Κική Μήλιου. Φωτισμοί: Γιάννης Κωσταντακόπουλος. Μουσική Επιμέλεια: Στέλιος Αλύσανδρος, Χριστίνα Χατζηνικολάου. Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Πισκοπάνη. Χτενίσματα Θιάσου: Στέλιος Κούλης. Μακιγιάζ: Μαρία-Λουίζα Χαραλαμπίδη. Σχεδιασμός & Επιμέλεια γραφικών (Αφίσα, Πρόγραμμα, Σκηνικά): Κατερίνα Ρουκά. Φροντιστήριο: Άρης Καλογερόπουλος. Βιντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης. Φωτογραφίες: Γιάννης Βαρελάς.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Θωμαΐς Βέκιου, Πελαγία Βουϊδάσκη, Ευαγγελία Διαμαντή, Ανδρονίκη Ζολώτα, Δώρα Μπάρζη, Άννα Μπολόφη, Θεανώ Νιώτη, Φώτης Παναγόπουλος, Δημήτρης Παντελιάς, Μάρθα Παπαδοπούλου, Άννα Παπαρούπα, Γιάννης Παπαχαραλάμπους, Μαρία Ροδοπούλου, Ανδριάνα Χαζάπη, Μανώλης Χανιωτάκης, Ευαγγελία Χαραλαμπέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου