oaednews

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΟΠΥΥ: Μόνο με την επίδειξη των νέων γυαλιών οράσεως η αποζημίωση

Δεν θα παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών όρασης, χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών μυωπίας οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη ΜπερσίμηΣυγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο Μπερσίμη από 10/8/2017, οι διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών οράσεως χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών.Επίσης ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.

AdTech Ad
Η εγκύκλιος αυτή έχει ως σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου που ασφαλισμένοι προσκόμιζαν την σχετική συνταγογράφηση των γυαλιών οράσεως σε συμβεβλημένα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ και αντί για γυαλιά - για παράδειγμα μυωπίας προμηθευόντουσαν γυαλιά ηλίου. Φαινόμενο που βέβαια είναι γνωστό στα καταστήματα οπτικών εδώ και πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών, στους ασφαλισμένους χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας. Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε τέσσερα έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε δύο έτη).
Η αντικατάσταση των γυαλιών είναι δυνατή κάθε τέσσερα έτη. Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά διετία. Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε δύο χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. o κυριος εοππυς θα ελεγχει εκτος του σκελετου και τους βαθμους μυωπιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή