oaednews

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει φέτος ο νέος βρεφονηπιακός του ΟΑΕΔ

Η διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Καρδίτσα, είχε μιλήσει για λειτουργία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού από φέτος και γίνεται προσπάθεια ο λόγος να γίνει πράξη.
Η κ. Καραμεσίνη είχε επισκεφθεί και ξεναγηθεί τότε στον σταθμό και στον ενάμισι μήνα που πέρασε υπάρχει σημαντική πρόοδος των εργασιών τόσο εντός του κτιρίου όσο και εκτός αυτού, σε ότι έχει να κάνει με συνδέσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Αυτό που δεν έχει προχωρήσει ακόμα είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, προϋπόθεση απαραίτητη για να δοθεί το σήμα εκκίνησης και να φιλοξενηθούν παιδιά οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Πόσο μάλιστα αν δει κανείς το πόσα παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών λόγω αδυναμίας των υπαρχουσών θέσεων να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.


Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες μας, που είναι απόλυτα διασταυρωμένες, ήδη η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ ετοιμάζει την σχετική προκήρυξη η οποία θα επιδιωχθεί να γίνει με ταχείες διαδικασίες, δίνοντας την δυνατότητα πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού μέχρι τον Σεπτέμβριο και λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Φθινόπωρο του 2017.
Το κατά πόσο o στόχος θα επιτευχθεί απομένει να το δούμε αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν μας είπαν ότι και εφικτό είναι και η κ Καραμεσίνη θεωρεί προσωπικό στοίχημα να υλοποιηθούν τα όσα ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή της.
Επίσκεψη κλιμακίου του ΟΑΕΔ στο έργο
Εν τω μεταξύ κλιμάκιο του ΟΑΕΔ με ειδίκευση σε τέτοια θέματα επισκέφθηκε την Παρασκευή (7/7) το κτίριο για να κάνει έλεγχο της προόδου των εργασιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται και κατά την πλέον πρόσφατη είχε επισημάνει ορισμένα πράγματα, τα οποία και επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι του έργου. 
Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο έκανε εκ νέου έλεγχο και ενημερώθηκε τόσο από τον επικεφαλής του έργου κ. Χρήστο Χρυσοχόου, όσο και από τον επικεφαλής μηχανολόγο κ. Δημ. Τσιαμανή. 
Ο ρόλος της επιτροπής, από εδώ και πέρα, είναι να καταθέσει την εισήγησή της στην διοίκηση του ΟΑΕΔ και εφόσον είναι θετική ως προς την αρτιότητα και λειτουργικότητα του έργου, να «ξεκλειδώσει» τις υπόλοιπες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη λειτουργία του.

1 σχόλιο:

  1. Για προγραμματισμό καλοκαιρινών αδειών προσωπικου έχει "ακούσει" κανενα ΚΠΑ ή άγνωστη η έννοια του προγραμματισμού & σε εσας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή